SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Det mest uppmuntrande man kan säga till någon med psykisk ohälsa

25 maj, 2021 
Två personer som kramas.
Maj månad är ”Mental Health Awareness Month” i USA. En månad som finns till för att uppmärksamma dem som varje dag lever med psykisk ohälsa. Nu berättar människor som är drabbade vilken som är den bästa komplimangen du kan ge till någon som har psykisk ohälsa.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så söker du hjälp när du drabbats av depressionBrand logo
Så söker du hjälp när du drabbats av depression

I USA lever drygt 51 miljoner amerikaner med psykisk ohälsa och i Sverige är motsvarande siffra 1,4 miljoner. Trots att många är drabbade är tabut kring psykisk ohälsa fortfarande stort. För att uppmärksamma problemet och krossa stigmat finns “Mental Health Awareness Month”.

På det populära Instagramkontot The depression project publiceras både berättelser från människor som på olika sätt lider av psykisk ohälsa och också informativa inlägg. Kontot med 1,4 miljoner följare möts dagligen av mycket kärlek. Följarna menar att kontot verkligen gör skillnad.

Några inlägg som syns på The depression project är berättelser om vad det värsta är med att leva med depression och om varningstecken på att någon är suicidal. Människor berättar också om vad det mest uppmuntrande du kan säga till någon med psykisk ohälsa är.

Positiva saker du kan säga till någon med psykisk ohälsa:

  • “Du har så bra energi. Jag älskar att vara runt dig!”

  • “Jag är verkligen imponerad av din styrka . Jag vet att saker inte har varit lätt den senaste tiden med du är så duktig.”

  • “Jag uppskattar verkligen din lojalitet och hur givmild du är med din tid, tack för att du alltid finns där för mig.”

  • “Du är så bra på att stärka människor och få dem att må bättre i sig själva.”

  • “Jag älskar hur jordnära och accepterande du är – det känns som att jag kan vara mitt riktiga jag med dig utan att du dömer mig.”

  • “Jag beundrar verkligen hur stort hjärta du har – medkänslan du har för andra värmer hjärtat.”

Annons