FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Jenny Alversjös upptäckt i direktsändning – efter corona

24 nov, 2020 
AvAino Oxblod
Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon
Jenny Alversjö har varit sjuk i corona, och blev av med delar av sitt luktsinne under sjukdomsperioden. Hon har tidigare lukttränat i Nyhetsmorgon, men plötsligt i direktsändning kom luktsinnet tillbaka. – Jag är så glad att jag nästan börjar gråta, säger Jenny Alversjö i programmet.
Annons
Coronapandemin - de restriktioner gäller i Sverige just nuBrand logo
Coronapandemin - de restriktioner gäller i Sverige just nu

Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Alversjö var borta en period från rutan när hon blev sjuk i covid-19, och fick ligga hemma i sängen för att bli frisk.

Sedan en tid tillbaka syns hon åter i morgonprogrammet – men programledaren har inte haft sitt luktsinne tillbaka efter viruset.

Detta tills hon och kollegan Andes Pihlblad skulle diskutera tryffel i fredagens Nyhetsmorgon.

– Under morgonen har jag känt hur det doftar tryffel. Jag älskar tryffel, och det gör Jenny också. Men du har ju varit sjuk för en tid sen i corona, så då är det det här med luktsinnet. Så du har inte känt doften och har varit lite avundsjuk på det. Men så hände det något alldeles nyss, säger Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö tar emot burken med tryffel, och är så nöjd att hon äntligen kan känna doften, där i direktsändning.

– Anders, du sa ju att det doftar så mycket tryffel, och när du kom in Norbert så tänkte jag att jag inte ska säga någonting. Men sen var jag tvungen att erkänna – jag kände ingenting. Tills nu, för två minuter sen! Så kände jag doften av tryffel. Helt otroligt, det kom bara tillbaka, från ingenstans. Jag är så glad att jag nästan börjar gråta, säger programledaren.

Annons

Jenny Alversjö lukttränade i Nyhetsmorgon

Då hade hon i ett tidigare program fått luktträna, och dofta på olika sorters kryddor – ett sätt som är bevisat effektivt för att få tillbaka luktsinnet ordentligt.

– Tyvärr kan sjukvården inte göra så mycket. Det finns ingen medicin eller läkemedel mot luktproblem, annat än just luktträning. Och det gör man faktiskt hemma själv. Det kan man se som sjukgymnastik för näsan, säger Johan Lundström, luktforskare vid Karolinska Institutet, i Nyhetsmorgon.

LÄS MER

Jenny Alversjös starka ord om kritiken: ”Frågor ingen ska behöva få”

Jenny Alversjös glädjebesked efter coronainsjuknandet

Jenny Alversjös ord om kampen – ett år efter stroken

Annons