Jenny Alversjös starka ord om kritiken: ”Frågor ingen ska behöva få”

Jenny Alversjös sjukdomar

Jenny Alversjö är en av Nyhetsmorgons älskade programledare. Under den senaste tiden har hon gått igenom flera tuffa perioder.

I oktober förra året drabbades hon av en stroke och fördes akut till sjukhuset. Det här berättade hon om på Instagram.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla”, skrev Jenny då och kunde ge det lugnande beskedet att hon efter omständigheterna mådde bra.

”Frågor som ingen ska behöva få”

Sedan dess har hon varit tvungen att genomgå en hjärnoperation, och på grund av coronapandemins restriktioner var hon tvungen att gå igenom den ensam.

Det klarade hon sig igen, men för några veckor sedan kom nästa hälsosmäll: Hon hade drabbats av covid-19.

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen”, skrev hon i ett inlägg på Instagram då.

Tack och lov klarade hon också av det, och hennes vänner och följare jublade så klart när hon gav beskedet om att hon blivit frisk.

Men i ett inlägg på Instagram berättar hon nu att det finns folk som ifrågasatt henne för att hon delar med sig om sina sjukdomar och besvär. Och Jenny Alversjö ger svar på tal.

”Har fått frågan om jag ”måste vara öppen med att jag varit sjuk” och ”har du inget annat att berätta än tråkiga saker..” Det är frågor som ingen ska behöva få”, skriver hon.

Hon ger också sitt stöd till de som har varit, är eller kommer att bli sjuka.

”Just nu är många sjuka i Sverige och kommer att vara sjuka en lång tid framöver. Jag vet hur det känns. Jag vet hur det är att kämpa för att orka jobba och ha en vardag när tröttheten och orken egentligen inte finns där”, skriver hon och fortsätter:

”Men jag krigar på. Och är det något jag inte tolererar är det människors behov av att döma andra. Som att ett nedvärderande utifrånperspektiv skulle kunna ändra saker i en helt annan riktning. Till alla er som kämpar med sviter av covid och andra sjukdomar - håll ut. Hoppet kan ingen ta ifrån en”.

Följarnas ilska

Av sina följare får Jenny Alversjö stöd, samtidigt som de beklagar sig över vissa människors sätt att uttrycka sig.

”Så otroligt sorgligt med människor som bara orkar vara delaktiga i andras liv så länge det handlar om lycka, framgång och flow. Tycker det är bra att du lyfter livets tunga sidor också”, skriver en person.

”All kärlek till dig jag tycker det är fint att du delar med dig både jobbiga å fina saker i livet”, skriver en annan, och en tredje reagerar kraftfullt.

”Nu blir jag riktigt sur, vad är det för folk! Så tacksam att du delar med dig! Vi behöver varandra extra mycket nu i dessa tider. Allt kan inte vara glatt och roligt hela tiden”.

LÄS MER

Jenny Alversjös känslosamma ord till dottern Olivia: ”Utan dig är jag halv”

Jenny Alversjös glädjebesked efter coronainsjuknandet

Jenny Alversjös ord om kampen – ett år efter stroken