Hur lär jag mig tänka som en smal person?

Fråga:

Jag lär förbli tjock för jag tycker att det är jobbigt och tråkigt att banta. Att banta innebär att plåga sig själv och gå miste om livets goda.

Fast något har hänt. Jag har börjat tänka att mitt motstånd kanske bara sitter i huvudet. Jag får en sådan känsla när jag möter kvinnor som gått ner i vikt. Jag skulle vilja tänka annorlunda så att jag kan börja leva som en smal person.

Hur gör jag?

Ulrika

 

Svar: 

Du är på rätt väg eftersom du inser att det handlar om din mentala inställning. Du tycker att det är tråkigt och jobbigt att banta, och visst måste du göra vissa uppoffringar när du drar ner på matintaget, men det innebär inte att du försakar allt!

Jag tycker att du ska göra en plan som passar dig. Sätt upp ett startdatum och var inriktad på att nå ditt mål. Se din förändring som långsiktig, men var konsekvent. Sätt upp delmål som inte känns alltför svåruppnåeliga.

Kolla olika metoder. Kanske periodisk fasta passar dig eftersom den är enkel att följa och långsiktig.

Sätt upp en målbild i ditt huvud. Tänk dig själv så som du vill se ut, utan att gå till ytterligheter. Huvudsaken är att du hittar en trivselvikt där du mår bra.

Upprepa den här tanken när du vaknar på morgonen. Belöna dig själv med en blomma, ett fotbad eller annat när du nått dina delmål.

Tänk efter hur roligt det kommer att kännas när din vikt går åt rätt håll. Väg dig inte för ofta utan känn att kläderna sitter lösare. Du kan ställa in din egen hjärna på positiva tankar. Det kommer att hjälpa dig att nå ditt mål.

Marie

Utvald läsning