FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Gymövningen som kan ge dig orgasm (!)

10 jan, 2017 
Att träna är skönt, det vet vi. Men med den här övningen kanske gymbesöket får helt ny innebörd...
Annons

Visst är det skönt att träna, men visste du att det finns övningar som kan ta dig med lite extra storm om du utför dem rätt? När du tränar magmusklerna på ett visst sätt kan du uppnå en så kallad coregasm, kort och gott en orgasm orsakad av ett samverkande muskelarbete i mage, lår och rumpa.

Fenomenet är inte nytt, redan på 50-talet beskrevs ansträngningsutlöst orgasm av sexuallivsforskaren Alfred Kinsey. Modern forskning skriver under på samma tes, och 2011 kunde man i tidskriften Sexual and Relationship Therapy läsa om en studie i ämnet.

Där hade forskarna studerat förekomsten av coregasm bland 360 kvinnor, 124 av deltagarna medgav att de fått orgasm under träning och hela 246 kvinnor vittnade om att de känt sexuell njutning när de tränat. En gemensam nämnare för att nå detta otippade klimax var träning av buk, bål och rumpa – särskilt magövningar

Enligt forskarna har du störst chans att uppnå en coregasm vid magträning, men även styrketräning och yogapass kan göra att du blir rödare om kinderna och kanske flämtar högre än vanligt.

Särskilt effektiv sägs kaptensstolen vara. Så här gör du den övningen

Kom i form: Så gör du kaptensstolen

kaptensstol

Sugen på att komma i form? Ta hjälp av kaptensstolen!

Annons