SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Fem vanor på morgonen som gör dig trött hela dagen

27 mar, 2021 
AvAino Oxblod
trött kvinna
Andrey Popov
Kämpar du för att orka dig upp på morgonen, och märker att du ändå är trött hela dagen?
Då kanske det är dags att se över din morgonrutin – det finns saker du kan göra för att få mer ork!
Här är fem vanor du borde lägga om för att bli piggare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Vill du börja träna på morgonen undvik dessa 7 misstagBrand logo
Vill du börja träna på morgonen undvik dessa 7 misstag

1. Du kollar mobilen i sängen

Det låter ju härligt att börja dagen med att lugnt scrolla igenom mobilen och kolla nyheter och sociala medier medan du ligger kvar i sängen. Men faktum är att du gör dig själv en otjänst. Genom att ligga kvar i sängen får kroppen en känsla av att det inte är dags att gå upp, utan att den borde sova vidare – något som alltså gör dig tröttare.

2. Du dricker inte vatten

Det finns en anledning att vi vaknar med dålig andedräkt på morgonen, och det är att vi är uttorkade. Kroppen tillbringar hela natten med att förbruka vattnet som vi drack kvällen innan. Börja därför dagen med att dricka vatten ihop med din frukost, så kommer kroppen kännas mer återhämtad.

3. Du duschar på kvällen

Att ta ett härligt varmt bad eller en varm dusch på kvällen är ju ett mysigt sätt att varva ner och göra sig redo för sängen. Men faktum är att det får motsatt effekt – det varma badet gör det svårare för kroppen att sänka temperaturen och kunna sova bra. Att duscha på morgonen i stället tar bort den faktorn, och är också ett bra sätt att piggna till på morgonen, speciellt om man vågar duscha lite kallt!

Annons

Se ocksådärför är du extra trött just nu.

4. Du tränar senare på dagen

Morgonträning är ett perfekt sätt att få igång kroppen på! Syretillförseln som träningen ger kommer göra att du får mer energi under resten av dagen också. Hinner du inget långt träningspass på morgonen, kan en kortare joggingtur eller en rask morgonpromenad också ge önskad effekt på energin!

5. Du spelar fel sorts musik

Det här är något du säkert har tänkt på när du tränar: med rätt musik så rör man på sig snabbare. Detsamma gäller på morgonen. Lyssnar du på upptempo-musik, gärna låtar som ligger på mellan 120 och 145 slag per minut, så kommer du känna hur du kommer igång på morgonen!

Källa: Woman.dk.

Annons