Blev censurerad efter bikinibilderna: ”Vanliga kvinnokroppar får inte finnas”

Fi Linfors

Fi Lindfors censurerades av Instagram.

1:46

Efter reklamen: 7 kroppspositiva budord

(1:46)

Förra veckan skrev MåBra om Fi Lindfors som provade det senaste bikinimodet i en rad videor på sitt Instagramkonto heltenkeltfi. Syftet vara att visa att dagens bikinimode inte verkar vara skapt för en kvinnokropp över huvudtaget.

– Många bikinis (absolut de jag provade) är skapade av någon som verkar anse att kvinnor helst bör ha silikonbröst och Barbie-vulva och ligga helt stilla vid en poolkant och agera prydnadssak. Det är mycket snören och lite tyg och jag ville visa hur de ser ut i verkligheten, i rörelse, på en vanlig kropp, sa hon då.

Inläggen fick enormt genomslag – men stötte snabbt på patrull. Bara ett par dagar efter publiceringen plockades dessa videos ner av Instagram. Motiveringen var att "de innehåller sexuella handlingar".

– Vanliga kvinnokroppar får tydligen inte finnas. Det var inget sexuellt med det här, säger Fi Lindfors till MåBra.

Så här skriver hon själv om händelsen:

"Den innehöll inget som kan tolkas som sexuellt. Inga bröstvårtor, könsorgan eller sex. Det var en video på en vanlig småbarnsmorsa & kvinna med en vanlig kropp som visade upp orimliga & galna bikinis utan att posera eller pluta med läpparna. Det finns ingenstans jag kan protestera (Jag har skickat till deras hjälpcenter, men är nog troligare att få fatt i påven) Jag har alltså bara blivit godtyckligt cencurerad & jag är fan bedrövad."

Redaktionens tips
Molly Hammars ilska mot klädindustrin: Orimligt små storlekar!
Vännerna visar att kläderna är lika snygga oavsett vilket kropp man har
Hulda om sin endometrios: "Fler läkare måste känna till denna sjukdom!"