Efter kritiken: Fokus på långsiktigt vålmående i nya Biggest loser

Årets deltagare i Biggest loser 2023

Biggest loser har haft uppehåll sedan 2020 men är nu tillbaka i tv-rutan med premiär ikväll. Nytt för i år är ett bredare fokus på deltagarnas hälsoresa och det långsiktiga välmåendet.

Hälsotrender 2023: Nytt inom kost och träning
0:58

Efter reklamen: Hälsotrender 2023: Nytt inom kost och träning

(0:58)

Slå på ljud

Ändringarna i Biggest loser 2023

Tävlingen går fortfarande ut på att gå ner flest kilon – men nu med ett utökat expertteam dit en psykoterapeut anslutit för att ge extra stöttning.

Förutom tolv nya deltagare i årets säsong, kliver också Malin Stenbäck in som ny programledare. Hon utlovar en säsong fylld med mycket och starka känslor.

– Det är ett program som verkligen berör när man tittar på det. Jag slås varje gång av hur otroligt naket och känslomässigt det är. Och det blev en nivå till nu när jag fick jobba så nära det, och lära känna deltagarna, säger hon till MåBra.

Alla deltagare i Biggest loser 2023

 • Ali Houssin, 31 år, Malmö
 • Filip Sehlstedt, 25 år, Boxholm
 • Hampus Säberg, 24 år, Åtvidaberg
 • Janne Löwstrand, 50 år, Askersund
 • Joakim Isaksson Markström, 28 år, Luleå
 • Nicolay Garcia de la Cueva, 18 år, Eskildstuna
 • Anna Dellmyr, 41 år, Göteborg
 • Anna-Karin Hällman, 34 år, Hölö
 • Jenny Andersson, 31 år, Sandviken
 • Josselin Freytes, 46, Enskede
 • Moa Isaksson, 24, Lycksele
 • Sandra Jönsson, 29, Skurup

Biggest Loser-Mona om tiden efter vinsten: "Ett svart hål"

Tidigare deltagare, som på olika sätt upplevt att de mått dåligt efter att programmet spelats in, har riktat kritik mot tv-produktionen. Under pandemin, då programmet tvingades ta en paus, har produktionen haft tid att tänka igenom och tänka om när det kommer till sitt innehåll – vad som har funkat och vad har inte funkat i de tidigare säsongerna, berättar programledaren Malin.

– Det vi jobbar mycket för den här säsongen är det långsiktiga. Att förbereda våra deltagare på ett liv som inte bara är under de veckorna vi spelar in på slottet, eller fram till finalen. Alla får hitta sitt sätt att göra en förändring som blir så pass som de vill ha det i sitt liv, säger hon och fortsätter:

– I stället för att bara få hjälpen: Ät få kalorier och träna mycket så går du ner i vikt, så kanske man ska backa ett steg och ställa sig frågan: Vad är det som gör att du känner att du inte mår bra idag? Det ihop med att, för hälsans skull, tappar de här kilona som gör att kroppen mår dåligt, då kanske man får någonting som känns bra i magen och som man vill hålla långsiktigt.

Psykoterapeuten Tobias Sahlin, programledaren Malin Stenbäck, dietisten Caroline Wilbois och personlig tränare Pischa Strindstedt i Biggest loser 2023.

Psykoterapeuten Tobias Sahlin, programledaren Malin Stenbäck, dietisten Caroline Wilbois och personlig tränare Pischa Strindstedt i Biggest loser 2023.
Foto: TV4.

Biggest loser 2023 coacher

Tobias Sahlin, leg. psykoterapeut
Tobias har de senare 25 åren arbetat med psykologisk behandling av individer, par och familjer. Han har lång erfarenhet av arbete med individer med beroendeproblematik. Han driver Samtalsinstitutet som handleder och utbildar företag och privatpersoner. Tittaren kanske känner igenom honom från Discoverys Behandlingen.

Caroline Wilbois, leg. dietist
Caroline brinner för hälsosam vardagsmat som är gott, nyttigt och enkelt. Hon driver företag som föreläser kring hälsosam mat. Tillsammans med en kollega har hon Instagram-kontot Dietistens val och har gett ut två kokböcker.

Pischa Strindstedt, personlig tränare
Pischa har coachat deltagarna i Biggest loser sedan 2018. Hon arbetar som personlig tränare och har gett ut två böcker på ämnet.

Fängelse, gastric bypass och depression – så gick det sen för deltagarna i Biggest Loser

Biggest loser sänds måndagar och tisdagar på TV4 Play och TV4. Säsongspremiär 30 januari.

Utvald läsning