Fängelse, gastric bypass och depression – livet efter Biggest Loser

15 sep, 2021 UPPDATERAD 05 apr, 2023
Emma Eklund, Simon Kachoa och Michael Sjögren
Eldsjälarna som under åren slitigt för att komma till bukt med sin övervikt i realityserien Biggest Loser har det gått olika bra för sen programmet sändes. Här hör vi hur det gått sen sist från sex deltagare som verkligen utmärkte sig med sin medverkan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tvBrand logo
7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv

Det är bara att konstatera att konceptet banta ned sig på rekordtid inte fungerar för alla. Även om vissa av deltagarna vittnar om hur programmet förändrat deras liv till det positiva, så är det många som direkt hamnar i samma gamla hjulspår. Vissa vittnar till och med om att de mått sämre i samband med sin viktnedgång.

Så lever de före detta Biggest Loser-tävlandena Filip Sehlstedt, Simon Kachoa, Mona Eriksson, Simon Wahl, Emma Eklund och Michael Sjögren idag.

Så gick det sen för deltagarna i Biggest Loser

Filip Sehlstedt friade till sambon

2023 års vinnare Filip Sehlstedt tackade sin sambo Rebecka för stödet och den uppoffring som hon tvingats göra i hans resa.

– Hela den här resan har du varit sån styrka och stöttat mig hela vägen, sade Filip under finalen, och fortsatte:

Annons

– Ditt och mitt förflutna har vi pratat om en del och att vi skulle ha ett nytt liv efter det här. Du, jag och barnen mot världen, så därför tänker jag börja med det nya livet här och fråga om du vill...

Filip Sehlstedt vann både en förlovning och Biggest loser.
Filip Sehlstedt vann både en förlovning och Biggest loser.

Han tog fram ringen ur kavajfickan, gick ner på knä och fick ett självklart ja.

Simon Kachoa – sitter i fängelse

Simon vann Biggest Loser 2013, varpå han året därpå fick förfrågan om att medverka i tävlingsprogrammet Let’s Dance. Kändisskapet det medförde gjorde att han började festa mycket och i samband med en utekväll greps han för ringa narkotikabrott.

Simon Kachoa ler stort
Simon på en premiär innan han åkte fast. Foto: Eero Hannukainen/TT

Den kriminella banan slutade dock inte där för Simon och till slut åkte han fast för att ha bedragit människor på stora summor pengar med påhittade träningsresor. 2018 dömdes han till sex års fängelse samt krav på att återbetala de sex miljoner kronor han lurat folk på.

Annons

Mona Eriksson – hamnade i djup svacka

Mona har tidigare talat ut om hur tiden efter viktnedgången i programmet var bland de mörkaste i hela hennes liv. Hon var livrädd att hamna i gamla vanor igen och började därför pressa sig själv extremt hårt vad de gällde träning och mat, något som nästan orsakade en ätstörning.

Mona Eriksson före och efterbild
Mona Eriksson före och efter. Foto: Instagram/TT.

Räddningen för henne kom eter många psykolog-timmar och idag är hon själv utbildad hälsocoach.

– Jag vill vara coachen som jag behövde för 2-3 år en. Det är inte så lätt, många coacher därute är superslimmade och har ingen egen erfarenhet av övervikt. Det skulle inte funka för mitt gamla jag, att Mona 131 kg, skulle gå till en skitsnygg rippad person som säger att det ”bara är att göra det”. Man blir inte bemött rätt, för det finns ofta en större problematik under, sa hon till Aftonbladet då, ett tag efter att hon vunnit Biggest Loser 2020.

Annons

Simon Wahl – håller själv i träningspass

Simon var med i programmet 2020 och gick ner totalt 63 kilo. Vikten har han sen dess kunnat hålla i hyfsat schakt, men den viktigaste förändringen för honom är hans ändrade livsstil. Innan programmet gick livet ut på att jobba och ligga framför tv:n, ett liv han aldrig vill återvända till, berättar han för Expressen.

Simon Wahl idag.
Simon Wahl idag. Foto: Expressen.

– Förutom att jobba är jag lagledare för ett fotbollslag, coach på ett gym och håller i träningspass, säger Simon.

Emma Eklund – gjorde gastric bypass

Emma gjorde en otrolig viktminskning under sin medverkan i Biggest Loser, och är fortfarande den kvinna som gått ner mest i programmets historia. Hon gick ned 56 kilo vilket innebar en minskning på nästan halva hennes kroppsvikt.

Emma Eklund ler och tittar in i kameran
Emma Eklund idag. Foto: Vilhelm Stokstad/TT.

För henne blev det dock svårt att komma hem, och hon började successivt falla in i gamla mönster. Bakslaget tog hårt på henne och hon bestämde sig därför 2016 att göra en gastric bypass.

Annons

– Jag hade hoppats slippa det. Jag ville verkligen klara det på egen hand. Samtidigt hade jag gjort allt jag kunde. Jag hade verkligen kämpat mig blodig.

Idag är hon glad att hon gjorde operationen och även om hon inte väger så lite som 64 kilo, som hon gjorde efter sin medverkan, är hon nöjd med den person hon ser i spegeln.

Michael Sjögren – gick omedelbart upp i vikt

Michael har varit med i Biggest Loser både 2012 och 2018, varav ingen av gångerna slutat särskilt positivt. Efter sin första medverkan gick han upp vikten mer eller mindre omedelbart och efter andra gången blev han sjukskriven i närmare ett år. Idag är han mycket kritiskt inställd till programmet.

Michael Sjögren pressbild för Biggest Loser
Michael Sjögren pressbild för Biggest Loser andra gången. Foto: TV4/Andreas Lundberg.

– Jag tycker att man ska skrota Biggest Loser för all framtid. De enda som går ner i vikt är de som varit tjocka en kortare tid, inte vi som lidit av fetma halva våra liv. Men tyvärr är det så att de som går ner snabbt också går upp i vikt snabbt, vilket beror på kroppens muskelminne, ska han sagt då till Aftonbladet. Han fortsätter:

– Vill man göra ett seriöst program om viktminskning bör man följa en person i åtminstone ett år.

Annons