SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Så blir du den bästa versionen av dig själv

28 dec, 2021 
Drömmer du om att bli en ännu bättre version av dig själv nästa år? Då ska du definitivt läsa vidare. Det finns nämligen flera exempel på vanor och handlingar som kan ha stort inflytande på ditt mående och din person. Här är fem exempel!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så håller du ditt nyårslöfte – 9 enkla stegBrand logo
Så håller du ditt nyårslöfte – 9 enkla steg

Många av oss är våra egna värsta fiender när det kommer till att nå framgång, jaga drömmar och leva ett lyckligt och meningsfullt liv. Det finns nämligen flera exempel på vanliga vanor som hindrar oss från att bli den bästa versionen av oss själva. Vanor som stjäl energi utan att vi märker det, och som får oss att se på saker och ting på ett mindre harmoniskt sätt.

Här listar vi fem enkla men effektfulla knep som hjälper oss att bli ännu bättre versioner av oss själva:

1. Le oftare

Svårare än så här behöver det faktiskt inte vara. Genom att le signalerar du lycka till din hjärna, och det i sin tur gör att hjärnan agerar som om den är glad. Därtill bidrar ett leende till att du ser trevligare och mer inbjudande ut, vilket gör att fler människor dras till dig och din person. Le mot världen, och världen ler tillbaka till dig.

Annons

2. Var ärlig mot sig själv

De flesta av oss göra saker och ting utan att tänka på varför vi gör det. Rutiner som sker per automatik och prylar som införskaffas för att de ”ska” finnas där. Men gör det dig gott, egentligen?

Var ärlig mot dig själv och rensa upp bland sådant som inte gör dig lycklig. Gräv i de obekväma besluten och gå vidare. Genom att ställa dig själva frågorna "Vill jag? " och "Måste jag? " blir vardagen både enklare och mer harmonisk, samtidigt som du frigör tid och energi till att göra sådant som ger dig något på riktigt.

3. Gör mindre, men bättre

Känner du att du ständigt är på språng, och att mer eller mindre all din tid går åt till att jaga mål och uppfylla plikter är risken stor att du står kvar och trampar på samma ställe längre än du hade behövt. Välj i stället att fokusera på färre saker och gör det riktigt bra! Ett mindre splittrat fokus leder till att du både blir effektivare och mer lycklig.

Annons

4. Prioritera dina åsikter, inte andras

Många gånger låter vi andras tankar och åsikter ligga till grund för våra beslut, även om de egentligen inte stämmer överens med våra egna uppfattningar. Fattar du beslut baserat på vad din omgivning säger är risken stor att det påverkar vem du är och vad du gör, så försök att bryta den ovanan och tänk mer på dig själv.

Det här betyder inte att du ska sluta lyssna på andra, det är alltid bra! Men tillåt dig att fundera ett extra varv innan du fattar beslut, och våga ifrågasätta om något inte känns helt hundra.

5. Ställ bättre frågor

Bättre frågor leder till bättre svar, och bättre svar leder till bättre resultat. Genom att tänka på hur du formulerar dig och byta ut små ord mot andra kan du åstadkomma stor skillnad. Fokusera på lösningen i stället för problemet genom att säga "Hur skulle det kännas om jag göra så här?" och inte "Varför kan jag inte göra det här? ".

Kom även ihåg att besvara frågor på samma sätt. Att börja med "hur" är ofta mer gynnsamt än "varför", då det ena blickar framåt och det andra bakåt.

Artikelinspiration: Forbes

Foto: TT

Annons