HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Agneta Sjödins nyfunna självkänsla: ”Det får bli bikini på fortet”

13 maj, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Agneta Sjödin om träning och självkänsla
Ny kärlek och ny (stenhård!) träningsrutin. Agneta Sjödin har fått en riktig energikick mitt i coronakrisen. "Det är aldrig för sent att bli stark", säger hon i en intervju.
Annons

Agneta Sjödin, 52 har tidigare berättat för MåBra om hur tufft det har varit att komma in i klimakteriet. Hon har haft problem med både vallningar och humörsvängningar.

Men nu verkar Agneta har fått en riktig nytändning!

Under hösten har den populära programledaren nämligen spelat in tv-programmet ”Den stora hälsoresan” tillsammans med sex andra kändisar. Hon har klivit åt sidan i programledarrollen och istället klivit ner på gymgolvet som deltagare.

Älskar sötsaker

Under fyra månader ska Agneta och de andra deltagarna genomgå stenhård träning, strikt diet och förbud mot sötsaker och alkohol.

– Jag är en godisråtta som älskar efterrätter. Jag älskar gino, kolapaj, ja allt som är sött. Det saknar jag verkligen och det sociala livet får sig en törn. Jag får ha matlåda om jag går på middag hos någon, säger Agneta Sjödin i en intervju med Aftonbladet. 

Hon berättar att hon tvingats genomgå periodisk fasta, så kallad 8:16-diet i och med programmet och att det har passat henne förvånansvärt bra. Förutom en ny diet har Agneta även tränat hårda fyspass fem dagar i veckan. Efter sex veckor är hon redan närmre den ”superkropp” som utlovas av hennes PT, hon har minskat fettprocent och lagt på muskelmassa.

Annons

– Jag har en lättränad kropp, med bra gener. Jag fyller 53 i sommar och det är roligt att se att jag fortfarande kan bygga muskler och bli stark. På gymmet möter jag kvinnor som är äldre än jag som precis börjat styrketräna. Det är helt enkelt aldrig för sent att bli stark, säger hon till Aftonbladet.

”Är skitstressad”

Men det har givetvis inte varit en dans på rosor, även om Agneta sedan tidigare älskar träning.

– Jag är väldigt stressad, för jag har så mycket att hinna med. Jag ska till Göteborg och jobba, och jag måste hinna med promenaden och gymmet innan, jag måste få med mig matlådor och all logistik. Så nu måste jag hinna med de här sakerna, och jag är skitstressad rent ut sagt, på gränsen till irriterad och arg, för jag fattar inte hur jag ska få ihop den här jäkla dagen, säger Agneta Sjödin i ett inslag ur programmet ”Den stora hälsoresan”.

Hur det blir med den planerade inspelningen av Fångarna på fortet som Agneta programleder är ännu oklart. Men om den värsta vågen av Corona är över kommer Agneta spela in i Frankrike i sommar. Och dit tar hon med sig sin nyfunna självkänsla.

Annons

– Jag hoppas att jag kommer att känna mig stark och stolt, för jag har jobbat som bara den och inget har kommit gratis. Det får bli bikini på fortet – för första gången, säger hon och skrattar.

Nya kärleken

Som stöd i den tuffa hälsoutmaningen har Agneta sin nyfunna kärlek Claes Bahri. Han har sedan tidigare dottern Hannah Bahri, 19, tillsammans med ingen mindre än forne Army of Lovers-stjärnan Dominika Peczynski.

Agneta med nya kärleken Claes.

Agneta och Claes dök nyligen upp tillsammans på ett kändisevent. Hon avslöjade då till Expressen att Claes är hennes nya kärlek. Tidigare i år hintade hon om den nya relationen men ville inte avslöja för mycket.

– Jag känner mig glad. Det är saker man inte vill prata om för tidigt, utan vill vara i själv, sade hon då till Expressen.

Annons

På Instagram har man kunnat följa Agneta Sjödins hälsoresa, som alltså pågår mitt i rådande coronapandemi. ”Tänker att det var tur att jag fick det här att ägna mig åt under dessa veckor, för det är minsann inte lätt att hålla modet uppe alla dagar. Vi kämpar tillsammans. Ta hand om er. Stor kram”, skriver hon.

Källa: Aftonbladet, Expressen Foto: TT

LÄS MER: 

Den stora hälsoresan – kändisar antar tuff utmaning i tv

Agneta Sjödin om klimakteriet: ”Jag har varit SÅ arg!”

Stor guide: 7 typer av periodisk fasta – så fungerar de

Annons