#ägdinröv på Instagram – så kan du bidra till mer pepp och mindre hat

Kvinnorumpa och #ägdinröv


4 steg mot en hälsosammare inställning till din kropp
1:11

Efter reklamen: 4 steg mot en hälsosammare inställning till din kropp

(1:11)

Slå på ljud

"Vad är det som får folk att tro att de utan hämningar kan kommentera, och klanka ner på, andra människors utseende? Varför vill man göra någon annan ledsen? Varför bryr man sig om hur andra människor ser ut? Varför får vi inte se ut som vi vill?", så skriver allas.se i ett uppmärksammat inlägg på sajten.

Den senaste tiden har allt fler offentliga kvinnor vittnat om den kroppshets och utseendekritik som är en del av deras vardag. Bland annat har Soraya Lavasani berättat om läsarbrev som kritiserar storleken på hennes rumpa – vilket har väckt starka reaktioner bland både tittare och kollegor. Även Anna Brolin har vittnat om elaka kommentarer efter varje sändning.

Det har också fått andra kända personer att höja sina röster, till exempel konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollter som i ett hyllat inlägg uppmanar kvinnor att "äga sina rövar".

Så deltar du i #ägdinröv på Instagram

Nu uppmanar allas.se sina läsare och följare att följa Stinas råd. Instruktionerna är enkla:

"Ta en bild på din rumpa, i valfri klädsel, och använd #ägdinröv på Instagram för att visa världen att ALLA rumpor är snygga! Och att ingen har någon rätt att kommentera ditt utseende negativt. För det är DIN röv, ingen annans!", skriver de.

Se glädjen när Soraya får en rumptårta
0:14

Efter reklamen: Se glädjen när Soraya får en rumptårta

(0:14)

Slå på ljud
Stina Wollter efter vikthånet mot Soraya Lavasani: Äg era rövar!
0:37

Efter reklamen: Stina Wollter efter vikthånet mot Soraya Lavasani: Äg era rövar!

(0:37)

Slå på ljud

Utvald läsning