Adam Alsings föräldrar om sorgen och ilskan mot spekulationerna efter hans död

Adam Alsing

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Det var den 15 april som sorgebeskedet kom. Den folkkära programledaren Adam Alsing hade gått bort i det ganska nya coronaviruset, bara 51 år gammal.

Dödsbeskedet blev en väckarklocka för svenska folket, och många insåg först då hur allvarlig sjukdomen faktiskt kunde vara. Alsing sörjdes av hela landet, och av familj och kolleger.

Nu väljer hans föräldrar Ulla-Lena och Rolf att berätta om sorgen i en exklusiv intervju i Nya Wermlands Tidning, NWT.

Vaccinationsbevis för resor i sommar – så ska det att gå till

De berättar för tidningen att Adams sjukdomsförlopp gick upp och ner. Efter att ha varit sjuk i sitt hem i två veckor, tillsammans med hustrun som fick symptom som feber och hosta, så blev Adam snabbt sjukare. Han hade hostat sönder muskelfästen, och fick köras akut till sjukhus i ambulans. Kort efter att han hämtades hamnade han på intensivvårdsavdelningen och lades i respirator.

– Vi har läst om toppidrottsmän som blir jädrigt sjuka när de blir sjuka. Deras immunförsvar löper amok. Så var det kanske för Adam. Många såg honom som kanske som korpulent, men han var ju jädrigt tränad och stark. Han blev sjuk fort och kraftigt sjuk, säger Rolf Alsing till NWT.

Adam låg i respirator i en vecka, och bara dagen innan han gick bort, så tyckte läkarna att det såg ut att bli bättre. Men den 15 april somnade programledaren till slut in.

Spekulerades om Adams död – mammans ilska

Efter Adam Alsings död började folk spekulera kring hans livsstil på sociala medier, för att hitta en förklaring till varför han hade dött av corona, bara 51 år gammal. Bland annat spreds det rykten om att han hade diabetes, vilket inte stämmer.

Agnes Wolds strategi för att snabba på vaccineringen: En dos räcker

– Han sportade och åt bra. Det har jag svarat på Facebook en gång. Där skrev någon att han hade diabetes. Jag blev så förbannad och skulle kunna ha skrivit hur mycket som helst, men jag hejdade mig och skrev bara att han inte hade det, säger Ulla-Lena Alsing till NWT.

Nu riktar Adam Alsings föräldrar kritik mot de som inte tar viruset på allvar, eftersom det är omöjligt att veta vem som blir allvarligt sjuk och inte.

– Nu har de här som tänker att de inte kan drabbas av någonting åkt till fjällen och så tar de med sig det och så tar vi det en gång till. Visst blir man så förbannad... Jag vet inte, det finns inte ord för vad jag känner för dem, säger Ulla-Lena till NWT.

Redaktionens tips

Agnes Wold: Detta är största myten om hur corona smittar

Så slipper du imma på glasögonen när du bär munskydd

Kändisarna erbjöds vaccin mot corona – får gå före i kön

Dela på: