9 livsmedel som kan boosta din sexlust

Om du och din partner befinner er i en svacka i sovrummet kan det vara värt att se över vad ni stoppar i er vid matbordet. Mat som ökar sexlusten består nämligen inte endast av lyxiga ostron. Det finns flera andra livsmedel som är betydligt enklare och billigare att få i sig som kan ha en humörhöjande effekt i sänghalmen.

Här är nio livsmedel du kan äta redan i dag:

1. Lax

Laxen innehåller hälsosamma fetter som är bra för hjärta och blodcirkulation. Den innehåller även omega 3-fetter som kan öka dopamin-nivåerna i kroppen som får dig på bättre humör, något som kan spela en avgörande roll när det kommer till sexlusten.

2. Spenat

Den magnesiumfyllda spenaten kan hjälpa kroppen att känna sig mindre stressad och få dig att känna dig lugnare och nöjdare.

Läs också: Forskning visar: Sex är bra för kvinnohjärtat 

3. Avokado

En svullen känsla är en definitiv dämpare av sexlusten. I avokadon finns det rikligt med kalium, vilket bekämpar den svullnad som bland annat salt i färdigmat kan orsaka.

4. Mörk choklad

När du äter choklad frigör hjärnan dopamin som får dig på bättre humör, vilket även kan leda till att du är mer sugen på sex. En utmärkt ursäkt för att dela en chokladkaka med din partner!

5. Banan

Bananer är fyllda med kalium, vilket dels minskar svullnad precis som avokadon och även stabiliserar humöret. Ett perfekt mellanmål innan du ska träffa din partner helt enkelt.

6. Grönkål

Humörsvängningar kan ha en dämpande effekt på din sexlust. Den hälsosamma grönkålen är fylld av C-vitamin och stabiliserar ditt humör på ett naturligt sätt.

Läs också: Grönkål är rena supermaten! Här är 7 goda recept

7. Kokos

Kokos innehåller fettsyror som hjälper till i produktionen av könshormoner, vilka ökar din sexlust. Liknande fettsyror finns även i kallpressad olivolja.

8. Pinjenötter

Zink är bra för både din energinivå och för ditt humör. Pinjenötter innehåller zink, vilket kan öka din lust i sovrummet, så toppa salladen med de hälsosamma fröerna nästa gång.

9. Tomater

Tomater innehåller rikligt med lykopen som är bra för både hjärta och blodkärl. Enligt dietisten Lyndi Cohen som Daily Mail pratat med kan tomater vara speciellt bra för män med erektil dysfunktion.

Av Nanna von Knorring/Elle.se

Bild: Shutterstock   Källor: MydomaineDaily Mail

 

7 vetenskapliga skäl att ha sex varje dag

Läs också: 7 vetenskapliga skäl att ha sex varje dag

 

 

 

Utvald läsning