Annons

Annons

Fungerar 5:2-Mosleys nya diet?

Gå ner i vikt med ED-dieten!
5:2-grundaren Michael Mosleys senaste diet går ut på att äta 800 kalorier per dag i 8 veckor – hur bra är det? Viktcoachen svarar!

Fråga: Jag är lite nyfiken på vad du tror och tycker om 5:2-gurun Michael Mosleys nya diet? Kan den funka på sikt med tanke på de låga kalorivärdena (800 kcal om dagen i 8 veckor)? Blir man inte jättehungrig och trött?

Annons

Vanja

 

Svar: Jag tycker att det är bra att Michael Mosley testar nya vägar för att hitta metoder som kan inspirera, göra oss friskare och hjälpa människor med övervikt att må bättre. Den nya dieten är främst inriktad på att minska risken för diabetes typ 2 genom att den ger ett jämnare och lägre blodsocker, men man går också snabbt ner i vikt.

Med en diet som innebär 800 kcal/dag under 8 veckor ramlar kilona av fort. Snittet hos Mosleys patienter ligger på 14 kilo. Men det är ganska tufft – och har du en mindre övervikt bör du inte hålla på så länge. Du kan också välja att lägga dig på 1200 kcal/dag och få en något långsammare viktminskning.

VAD du äter spelar också en stor roll. Medelhavskost med mycket grönsaker, frukt, olivolja, fisk, kyckling, ägg, baljväxter, nötter och frön samt minimalt med socker ger mättnad och bra näring.

Visst blir du hungrig och sugen, särskilt i början, men du vänjer dig efter någon vecka. Det är motiverande att resultaten kommer snabbt – det ger dig positiva vibbar i kroppen. Och jag tror inte att du blir särskilt trött – du får ju ändå äta mat. Jag tycker absolut att det är en metod att prova om du är överviktig och särskilt om dina matvanor och ditt blodsocker ligger i riskzonen för att du ska utveckla diabetes.

Gå ner i vikt med vår digitala 5:2-guide!

Med våra smarta onlinekurser är det enkelt att nå dina mål. Med 5:2-guiden får du snabb åtkomst till tidigare publicerat material om 5:2, expertråd, nya rön och fakta samt mängder av kalorisnåla recept.

Läs mer och börja direkt här!

 

Michael Mosley: Så ser du om midjemåttet är för stort

Läs också: Michael Mosley: Så ser du om midjemåttet är för stort

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…