QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Relationstips från kärleksparet som varit gifta i 85 år

16 nov, 2020 
AvHanna Carlsson
<font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">Relationstips från kärleksparet som varit gifta i 85 år</font></font>
Att få en relation att hålla kan ibland vara klurigt men några som är proffs på detta är Ralph och Dorothy Kohler som under hösten firade deras 85-åriga bröllopsdag. Firandet gjorde de även till Amerikas äldsta gifta par.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 tecken på att du har träffat din själsfrändeBrand logo
7 tecken på att du har träffat din själsfrände

Ralph och Dorothy Kohler, 102 respektive 100 år, var bara tonåringar när de gifte sig den 17 september 1935 vid Burt County Courthouse i Tekamah, Nebraska. Ett bröllop som var tänkt att ske redan dagen innan men som domaren i tingshuset vägrade att genomföra då Dorothy bara var 16 år vid tillfället. Men det stoppade inte paret från att försöka igen dagen efter med en annan domare och på andra försöket fick de sin vilja igenom, med bådas mammor på plats som övertygade domaren att de bägge samtyckte till äktenskapet.

– Alla sa att det aldrig skulle hålla. Men vi klarade det och det är det viktigaste, sa Ralph Kohler i en intervju med TV-stationen WOWT-TV.

Hemligheten bakom äktenskapet: Gemensamma intressen och snabb konfliktlösning

Makarna säger att en av hemligheterna till det lyckade äktenskapet är deras hälsosamma vanor och att de delar gemensamma intressen.

– Vi hade både kärlek till en sak men var samtidigt delaktiga i varandras intressen. Och om vi inte var det accepterade vi det. Dorothy älskade tiodans och jag älskade att fältskytte. Jag gick med henne i tiodans och hon gick med mig med fältskytte, säger Ralph.

Annons

Och passionen för varandras intressen visade sig vara en succé. Dorothy blev faktiskt nationell mästare i fältskytte 1952 och paret skördade stora framgånger när de började tävla tillsammans i tiodans. De har, förutom att ha vunnit mer än 300 priser för sin dans, också utsetts till mästare i Las Vegas Gold Bar Competition.

Men det är inte bara delade intressen som har fått relationen att hålla. Paret menar även att en av nycklarna till det långvariga äktenskapet är att snabbt lösa konflikter.

– Om vi någonsin har problem lägger jag mig platt och accepterade det. Det är det bästa sättet att komma ut ur konflikter, säger Ralph och skrattar.

2014 flyttade paret till Kalifornien för att bo närmare familjen. Paret har i nuläget tre barn, sju barnbarn, sex barnbarnsbarn och två barnbarnsbarnsbarn. Och när de 1995 firade 60-årig bröllopsdag passade de på att förnyade deras löften under en ceremoni för familj och vänner.

Källa och Foto: WOWT-TV

Läs mer:

Malou von Sivers om kärleken till maken Steen – efter alla år

5 vanliga kriser i långa relationer – så tacklar ni dem

9 saker de lyckligaste paren gör på helgerna

Annons