SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Malou von Sivers kärleksknep med maken Sten Haage

23 okt, 2020 
Malou von Sivers öppnar upp om sina och maken Sten Haages speciella kärleksknep, och det absoluta bästa tipset är att börja schemalägga sex. Även om man har mycket att göra och det är full rulle!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Journalisten och programledaren Malou von Sivers, 67, har hängt med ett bra tag nu. Hon har tidigare varit programledare i TV4:s Nyhetsmorgon och har sedan flera år tillbaka sitt eget program Malou efter tio. I veckan ramlade poddprofilerna Bianca Meyer och Jonatan Unge in i Malous studio för att prata om sin nya podcast Bianca och Jonatan gifter dig judiskt, som handlar om kärlek, och kärleksproblem.

Gästerna frågade ut Malou om kärleken

Samtalet i soffan leder gästerna och programledaren in på Malou von Sivers egna relation med maken Sten Haage, som hon varit lyckligt gift med sedan 1993. Gästen Bianca Meyer tycker att Malou von Sivers och maken verkar superlyckliga tillsammans, och frågar – samtidigt som hon nästan slår fast att:

– Ni är ju superattraherade av varandra, säger Bianca Meyer i programmet varpå Malou von Sivers svarar:

– Vi har levt ihop länge, och det där går ju lite upp och ner.

Annons

Malou von Sivers och maken schemalägger sex

Jonatan Unge förklarar att han brukar använda Malou von Sivers som exempel, och han säger sig citera ett tidigare relationstips han hört från henne:

– Det är svårt att hålla igång sexet i en relation. Och har man en relation utan att ha sex, då är man vänner. Och det är jättebra att vara vänner, men då är ni inte i ett förhållande så därför måste man ha sex – för att vara i ett förhållande, säger Unge.

Unge fortsätter:

– Och det kan vara tufft, för det går upp och ner och därför ska man schemalägga det. Så det sker varje onsdag, låt oss säga. För nu är det så – om vi ska vara ihop måste vi ha sex.

Malou von Sivers instämmer och säger att det är ett kärleksknep som hon verkligen tror på.

– Du citerade mig ungefär korrekt, och jag tror att man måste tänka på att ha sex även när man har mycket att göra. Och schemalägga är då jättebra. Det blir lite häftigt, lite förväntan och sådant, fnittrar Malou von Sivers.

Annons

Sex är viktigt – men även kärlek!

För Malou von Sivers räcker det dock inte bara med ett hett (och välplanerat) sexliv, det måste även finnas utrymme för kärleksfulla gester och romantik.

– Men det är ju sex. Just kärlek är ju också viktigt. Min man Sten höll tal till mig där han berättade att: ”Varje gång jag ser att det är du som ringer på mobilen, så slår mitt hjärta ett extra slag”. Vilket jag tyckte var helt underbart, säger hon.

Malou von Sivers tror att lyckoreceptet för sitt långa äktenskap ter sig så här:

– Jag tror att det har varit mycket tolerans, mycket att knyta handen i fickan och försöka tänka “hur är jag då?”.

Malou von Sivers Sten Haage
Sten Haage och Malou von Sivers på Malin och Sigge Eklunds 10-åriga bröllopsdag.

Foto: TT

LÄS MER:

Claes Elfsberg om dotterns död i livmoderhalscancer

En sak alla genier har gemensamt (och det är inte IQ)

Har du koll på mammografi? Cancerfonden svarar på allt du behöver veta

Annons