QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

8 tips för att bli mer bekväm med att göra saker helt ensam

26 jan, 2022 
kvinna är ensam och glad vid strand och på café
Att göra saker ensam är både coolt och modigt! Här är åtta tips för att bli mer bekväm med att hoppa på nya utmaningar helt på egen hand.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Alldeles för många av oss drar sig för att göra saker som att gå på restaurang, bio eller ge sig ut och resa helt ensam. För tänk om folk tror att du inte har några vänner eller bara är allmänt konstig?

NEJ! Att våga göra saker ensam är bara livsbejakande och coolt! Men, ibland kan det vara lättare sagt än gjort.

TV: 8 tips för att bli mer bekväm med att göra saker helt ensamBrand logo
TV: 8 tips för att bli mer bekväm med att göra saker helt ensam

Här åtta tips som kan göra dig mer bekväm med att vara ensam så du kan uppskatta den befriande känslan av att vara helt själv ibland.

Kom ihåg att ingen egentligen bryr sig om att du är ensam

Det känns som att alla tittar konstigt på dig. Men det gör de inte. Ingen bryr sig.

Kom ihåg att du alltid kan lämna

Bara för att du har bestämt dig för att hoppa på något ensam betyder det inte att du måste fullfölja dina planer. Känns det inte bra eller om du har tråkigt är det bara att gå därifrån. Det är ditt liv och ditt val.

Annons

Ha överseende med att du känner dig obekväm

Det är helt ok att du känner dig obekväm med att göra en viss sak helt ensam. Vissa av oss gör saker ensamma för att vi vill det och andra för att vi inte har något val. Det är naturligt att vilja ha ett sammanhang, att träna på att vara ensam fast det känns lite obekvämt kan hjälpa dig att hantera känslan av ensamhet, få en ny syn på den och stärka dig. Du utmanande dig själv och fixade det! Kanske blev det till och med bättre än du trodde? Att våga göra det man vill, fast man är ensam i det, det är modigt på riktigt!

Ha en ”snuttefilt” om du behöver

En telefon, en bok eller ett korsord kan vara ett tryggt tidsfördriv och en distraktion tills dess att du känner dig bekväm med att bara vara.

Hitta något att fokusera på

Passa på att nyttja stunden till att kika inåt och reflektera över något du inte tar dig tid till annars. En resa du vill göra, en jobbrelaterad förändring eller något du vill uppnå i år. Det ger dig både något att fokusera på och gör att stunden känns mer produktiv.

Annons

Inse fördelarna med att vara ensam

Du kan göra precis som du själv vill. Ingen att anpassa gig efter. Behöver vi ta det igen?

Gör saker du verkligen brinner för

Det här är en chans att kasta sig ut i sådant du varit sugen på att testa innan, men ingen av dina vänner har velat hänga på. Våga! Upprymdheten i att göra något du verkligen brinner och njuter av tar också udden av tveksamheten och oron. Håller du dig aktiverad finns det också mindre tid att tänka på ensamheten i sig.

Kom ihåg att det är coolt att vara ensam!

Det krävs både mod och självständighet för att göra saker på egen hand. Andra kommer att tycka att du är så inspirerande! Och glöm inte att din relation med dig själv är den allra viktigaste (och längsta) du har – så vårda den och se till att trivas med ditt egen sällskap!

Inspirerat av: Bustle

Foto: TT

Se också: 12 saker du kan göra idag utan att använda din telefonBrand logo
Se också: 12 saker du kan göra idag utan att använda din telefon
Annons