RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 fördelar med att vara singel – enligt forskningen

12 okt, 2017 
AvNanna von Knorring
Singel och inte redo för mingel? Oroa dig inte, det finns många fördelar med att levat livet solo.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Singlar kan ofta få frågan om när de ska hitta en partner och stadga sig, som om det vore fel att inte vara i en parrelation. Tvåsamhet kan vara underbart, men det kan singellivet också vara! Därför listar vi här fem tydliga fördelar, som även forskningen backar.

1. Du är socialare

Att vara singel betyder inte att man är dömd till att vara ensam resten av livet. Tvärtom, studier visar att personer som är singlar är socialare än de som är i ett förhållande.

Singlar är bättre på att hålla kontakten med vänner och familj och lägger i snitt 12 minuter per dag på att kontakta vänner via telefon eller mejl, visar en undersökning från The Bureau of Labor Statistics. Siffran för personer som var gifta låg på 7,8 minuter.

2. Du kan leva längre

I en studie vid University of California kom forskare fram till att kvinnor som är singlar tenderar att leva längre än kvinnor som är gifta, skriver MyDomaine. Studien följde 1500 personer under 80 år.

Annons

3. Du har mer tid för fritidsaktiviteter

Singlar tenderar att ha mer tid för fritidsaktiviteter, oavsett om de utför dem själv eller tillsammans med någon annan. Enligt en undersökning från The Bureau of Labor Statistics hade singlar i snitt 5.56 timmar för fritidsaktiviteter per dag, jämfört med gifta pars 4.87 timmar. Singlar lägger även mer tid på att idrotta, vilket möjligen kan ha en koppling till andra studieresultat som visar att singlar tenderar att ha lägre BMI än personer som är gifta.

Läs också: 9 lyxiga fördelar med att fira jul som singel!

4. Du har mer tid för dig själv

Eric Klinenberg, sociolog vid New York University, har skrivit boken ”Going Solo” och menar i en intervju med Business Insider att singlar får betydligt mer tid för sig själva, vilket är viktigt för att kunna förverkliga sig själv och känna frihet.

5. Du sover bättre

Människor som sover bra tenderar att ha ett lägre BMI, ett hälsosammare hjärta och mer energi. En ny studie visar även att sömn är viktigare för vår lycka än sex och pengar.

En studie från Amerisleep som omfattade 2000 amerikaner kom fram till att singlar sover längst, medan gifta par och skilda får minst antal timmar per natt. Dessutom – ju längre ett förhållande hade varat, desto mindre sömn fick personerna, enligt studien.

Läs också: Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra… 

Källor: MyDomaine, The Sun, Business Insider
Foto: Shutterstock

Annons