5 saker du inte visste om tvillingsystrarna Kjos

systrarna Elin och Ida Kjos håller om varandra
TV: Se 5 saker om systrarna Kjos du kanske inte visste
0:46

Efter reklamen: TV: Se 5 saker om systrarna Kjos du kanske inte visste

(0:46)

Slå på ljud

Systrarna Kjos har uppmärksammats en hel del på sistone för sitt driv och sin positiva livsinställning trots att de mötts av svåra motgångar. Men visste ni detta om tvillingsyskonen Elin och Ida?

Systrarna Kjos – 5 roliga fakta

1. De har två ytterligare syskon – som också är tvillingar

Tvillinggenen går verkligen i släkten, Ida och Elin har nämligen två syskon till – som också är tvillingar. De är två år yngre och heter Martin och Emma. Emma jobbar likt Ida som jurist, och Martin inom lager och logistik.

Alla Kjos-syskon som små

Alla Kjos-syskon som små. Foto: Privat.

Det är bara två är mellan tvillingparen så småbarnsåren var minst sagt intensiva för deras föräldrar, som än idag bor kvar i huset där alla barn växte upp.

2. Båda är gamla elitsimmare och har tävlat i SM

Träningsintresset började för både Ida och Elin Kjos tidigt, och både är gamla tävlingssimmare med flertalet nationella titlar i bagaget. Ida slutade när hon var 19 år och skulle börja plugga juridik, men innan de vittnar hon om att de tränade ungefär fyra timmar simning om dagen.

Elin slutade ungefär samtidigt, och ersatte simningen med gym. Sen dess har hon jobbat som PT, träningsinstruktör, influencer och och hälsocoach.

3. Föräldrarna har bidragit till syskonens intresse för samhällsengagemang

Elin fortsätter trots sin obotliga lungcancer att träna och inspirera andra varje dag, och Ida grundade ihop med deras andra syster Emma advokatbranschens #metoo-upprop (#medvilkenrätt). Syskonen är således minst sagt engagerande och inspirerande individer, något Ida berättat för MåBra till stor del kan härledas till uppväxten.

Ida Kjos med systern Emma

Ida med systern Emma Kjos, som också jobbar som jurist. Foto: Privat.

– Vi har alltid blivit uppmuntrade att säga vad vi tycker och fått veta att ”engagemang spelar roll”. Även om vi kan tycka olika hemma så har vi alltid kunnat ha livliga diskussioner och känna att vår röst betyder någonting, säger hon.

4. Elin har hållit i träningspass som Wonder Woman och DET-clownen

Elin har sen 2017 jobbat som instruktör på det omtalade gymkomplexet Barry’s Bootcamp. Deras nisch är att utlova att sina medlemmar deras livs bästa träning varje gång de går dit, med högintensiva pass och nattklubbskänsla. De har också starka träningsprofiler som instruktörer som peppar och ger råd under tiden då man tränar.

Elin Kjos och Ida Kjos glada

Båda systrarna är extremt vältränade och älskar träning! Foto: Privat.

En av deras mest älskade instruktörer är Elin Kjos som under Halloween hållit i pass där både som en supercool Wonder Woman och DET-clown.

5. Ida och hennes man bygger ett arkitektritat miljövänligt hus

Ida är sen många år tillbaka gift med före detta OS-simmaren och SVT:s nuvarande expertkommentator Lars Frölander, 47. Båda brinner för holistisk hälsa, skriver hon i ett inlägg på Instagram, något som fått dem att vilja bygga ett hus som ska hålla högklassig miljö- och ekologisk standard.

Ihop med arkitekten Leif Gulliksson och hantverks-entreprenören Naturliga Hus är målet att bygga ett så naturligt och giftfritt hus som möjligt. Trädgården går i samma tema och har med hjälp av trädgårdsarkitekten Nina Eklund gjort plats för bland annat en naturpool utan klor, egen odling och en klimatsmart hantering av regnvatten och avlopp.

TV: Månadens övning – Cursty Squat
0:50

Efter reklamen: TV: Månadens övning – Cursty Squat

(0:50)

Slå på ljud

Utvald läsning