QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

5 saker du inte visste om tvillingsystrarna Kjos

10 sep, 2021 
systrarna Elin och Ida Kjos håller om varandra
De har exempelvis varit elitidrottare båda två – och den ena är gift med en olympier. Här fem fakta om tvillingarna Ida Kjos och Elin Kjos som ni troligtvis inte hade koll på.
Annons

Systrarna Kjos har uppmärksammats en hel del på sistone för sitt driv och sin positiva livsinställning trots att de mötts av svåra motgångar. Men visste ni detta om tvillingsyskonen Elin och Ida?

Systrarna Kjos – 5 roliga fakta

1. De har två ytterligare syskon – som också är tvillingar

Tvillinggenen går verkligen i släkten, Ida och Elin har nämligen två syskon till – som också är tvillingar. Det är bara två är mellan tvillingparen så småbarnsåren var minst sagt intensiva för deras föräldrar, som än idag bor kvar i huset där alla barn växte upp.

2. Båda är gamla elitsimmare och har tävlat i SM

Träningsintresset började för både Ida och Elin Kjos tidigt, och både är gamla tävlingssimmare med flertalet nationella titlar i bagaget. Ida slutade när hon var 19 år och skulle börja plugga juridik, men innan de vittnar hon om att de tränade ungefär fyra timmar simning om dagen.

Elin slutade ungefär samtidigt, och ersatte simningen med gym. Sen dess har hon jobbat som PT, träningsinstruktör, influencer och och hälsocoach.

Annons

3. Föräldrarna har bidragit till syskonens intresse för samhällsengagemang

Elin fortsätter trots sin obotliga lungcancer att träna och inspirera andra varje dag, och Ida grundade ihop med deras andra syster Emma advokatbranschens #metoo-upprop (#medvilkenrätt). Syskonen är således minst sagt engagerande och inspirerande individer, något Ida berättat för MåBra till stor del kan härledas till uppväxten.

Ida Kjos med systern Emma
Ida med systern Emma Kjos, som också jobbar som jurist. Foto: Privat.

– Vi har alltid blivit uppmuntrade att säga vad vi tycker och fått veta att ”engagemang spelar roll”. Även om vi kan tycka olika hemma så har vi alltid kunnat ha livliga diskussioner och känna att vår röst betyder någonting, säger hon.

4. Elin har hållit i träningspass som Wonder Woman och DET-clownen

Elin har sen 2017 jobbat som instruktör på det omtalade gymkomplexet Barry’s Bootcamp. Deras nisch är att utlova att sina medlemmar deras livs bästa träning varje gång de går dit, med högintensiva pass och nattklubbskänsla. De har också starka träningsprofiler som instruktörer som peppar och ger råd under tiden då man tränar.

Elin Kjos och Ida Kjos glada
Båda systrarna är extremt vältränade och älskar träning! Foto: Privat.

En av deras mest älskade instruktörer är Elin Kjos som under Halloween hållit i pass där både som en supercool Wonder Woman och DET-clown.

Annons

5. Ida och hennes man bygger ett arkitektritat miljövänligt hus

Ida är sen många år tillbaka gift med före detta OS-simmaren och SVT:s nuvarande expertkommentator Lars Frölander, 47. Båda brinner för holistisk hälsa, skriver hon i ett inlägg på Instagram, något som fått dem att vilja bygga ett hus som ska hålla högklassig miljö- och ekologisk standard.

Ihop med arkitekten Leif Gulliksson och hantverks-entreprenören Naturliga Hus är målet att bygga ett så naturligt och giftfritt hus som möjligt. Trädgården går i samma tema och har med hjälp av trädgårdsarkitekten Nina Eklund gjort plats för bland annat en naturpool utan klor, egen odling och en klimatsmart hantering av regnvatten och avlopp.

TV: Månadens övning – Cursty SquatBrand logo
TV: Månadens övning – Cursty Squat
Annons