Annons

Annons

Så blir du av med envist magfett – 6 effektiva knep!

Fettet på magen har ofta en tendens att vara extra svårt att göra sig av med. Här är platt-mage-knepen som hjälper dig att knäppa jeansen!


Bär du på en extra valk runt midjan som verkar omöjlig att få bukt med? Här är några knep du kan testa!

1. Ät mer fibrer
Får du i dig mycket kostfibrer håller du dig mättare och det är mindre troligt att du stoppar i dig onödiga extrakalorier. Dessutom motverkar fibrer förstoppning, som kan ge dig en uppsvälld mage.

Annons

Läs mer: Ät kostfiber och gå ner enkelt i vikt

2. Konditionsträna i intervaller
Att köra intervallträning – där du varvar mellan att ta ut dig till max och att vila eller sakta ner tempot – har visat sig mer effektivt för fettförbränningen än att träna i samma tempo hela tiden.  En studie i International Journal of Obesity visar att du bränner mer fett på ett 20-minuters spinningpass med intervaller än du gör på ett 40-minuterspass där du kör samma intensitet hela träningspasset.

Gilla MåBra på Facebook

Läs mer: ”Går jag ner i vikt av att träna intervaller?”

3. Styrketräna med vikter
Vill du bli av med fett gäller det att höja kroppens förbränning. Det gör du enklast genom att bygga muskler. En studie från Harvard University i USA visar att styrketräning med vikter 20 minuter om dagen är det mest effektiva sättet att minska midjemåttet.

Läs mer: Bästa träningen för att bli av med fett runt magen

4. Träna magen effektivt
Du kan inte punktförbränna bort fett från midjan genom att göra magövningar. Men du kan forma magmusklerna och få bättre hållning! Klassiska situps stärker vissa av magmusklerna, men sikta på att göra ett flertal olika typer av magövningar för att komma åt alla muskler.

Läs mer: 4 effektiva magövningar som tar på djupet

5. Fasta på morgonen
Att följa 16:8-metoden – där du fastar 16 timmar per dygn och äter alla dygnets måltider inom ett 8-timmarsfönster – är ett effektivt sätt att minska midjemåttet, utan att dra ner på kalorierna. Det har ett australiensiskt forskningsteam konstaterat i en studie där deltagarna hoppade över frukosten och åt dagens första måltid vid lunch. Vill du äta frukost kan du istället fasta på kvällen. Du kan då exempelvis äta en lätt middag innan klockan 16 och sedan frukost vid 8 nästa morgon.

Läs mer: Så minskar du midjemåttet utan att äta mindre

6. Skippa sötningsmedel
En färsk forskningsrapport från University of Texas visar att du är mer benägen att drabbas av bukfetma om du dricker mycket lightläsk, detta trots att läsken inte innehåller några kalorier. Anledningen antas vara att sötningsmedlen i läsken höjer blodsockret och sänker glukostoleransen, vilket får kroppen att lagra fett. Tänk på att även sockerfria tuggummin och halstabletter samt sockerfri, smaksatt yoghurt och kvarg innehåller sötningsmedel.

Läs mer: Lightläsk kan öka ditt midjemått

LÄS MER:

Leila Söderholm: Enkla magövningar med pilatesboll

Pilatesbollen är utmärkt redskap för dig som vill träna magmusklerna.

Vill du fixa en platt och stark mage hemma? Skaffa en pilatesboll och ta del av träningsexperten Leila Söderholms smarta övningar.
Läs mer: Enkla magövningar med pilatesboll

 

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

5:2 eller GI – vilken viktmetod är bäst?

52-GI

En MåBra-läsare vill gå ner i vikt men är osäker på vilken metod som passar henne bäst. Viktcoachen reder ut skillnaderna mellan 5:2- och GI-metoden.

Läs mer: 5:2 eller GI – vilken viktmetod är bäst?

Källa: WomensHealth.com

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…