Annons

Annons

Viktcoachens 10 budord hjälper dig igång

Här har MåBra:s viktcoach Marie Tegnér satt ihop sina tio bästa tips för hur du ska lyckas gå ner i vikt – och behålla vikten!

MåBra:s viktcoach Marie Tegnér

MåBra:s viktcoach Marie Tegnér.

1. Du ska tänka som en vinnare

Tänker du att det ska bli jobbigt att gå ner i vikt? Eller är du inställd på att lyckas? För att nå resultat är det tanken som räknas!

Annons

2. Förbered din viktresa väl

Innan du bestämmer hur du ska bära dig åt för att gå ner i vikt behöver du kolla vem du är. Sedan kan du staka ut din kurs. Ju mer förberedd du är, desto lättare blir det att nå ditt viktmål.

Gilla MåBra på Facebook

3. Du behöver göra en plan

Ofta stupar ner i-viktambitionerna på planeringsbrist. Gör en veckomatsedel. Skriv ner dina planer i kalendern. Men börja med att röja bort frestelser och tungviktarmat och skaffa lätta varianter!

4. Dags att ta kontroll

Det finns inget som heter ”dålig karaktär”! Allt handlar om kontroll över situationer som dyker upp. Underlätta för dig själv med några enkla knep!

5. Sök stöd & sällskap

Ensam är inte alltid starkast – gör inte din viktresa på egen hand! Chansen att lyckas är större om du har omgivningen med dig.

6. Håll i gång

Ju mer du rör dig, desto mer går du ner i vikt. Börja med att lägga en bra grund med mycket vardagsmotion. Bygg på med annan träning när du hinner och känner för det.

7. Bli en smart strateg

Du har kommit i gång och är på väg mot ditt mål. Med rätt strategi är du rustad att nå ända fram – och så långt du vill!

8. Räds icke motgångar

Har du fallit för frestelser och syndat? Tänk på att det är naturligt att stöta på motgångar – ge inte upp eller tappa sugen! Det är aldrig kört, det går alltid att starta om.

9. Skaffa emo-koll

Framför allt negativa känslor kan utlösa lusten att okynnesäta. När du får kontroll över dina känslor är det lättare att gå ner i vikt.

10. Du ska förbjuda förbud

Ditt smala liv skulle bli trist med bara en massa måsten och förbud. Tänk på allt som du får äta och vill göra i stället!

Här finns MåBra:s generella hälsoråd och riktlinjer.
 
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…