BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Viktcoachen: Så håller du vikten under vintern

02 feb, 2017 
När det är kallt, halt och mörkt ute blir det lätt att välja soffan framför joggingspåret. Här tipsar MåBra:s viktcoach Marie Tegnér om hur du kan hålla vikten under vintermånaderna.
Annons

Fråga: Jag brukar alltid gå upp i vikt under vintermånaderna och jag misstänker att det kan bero på att det blir mer innemys och mindre utomhusliv än under den varma årstiden. Det känns så trist att sen behöva kämpa med vikten hela våren inför sommaren, så jag tänkte försöka bryta detta mönster i år. Men hur ska jag göra, tycker du?

Sophia

Svar: Så bra att du tänker dig en plan för att hantera resten av vintern – och kommande vintrar. Jag tycker att du under de mörka och kalla månaderna ska fokusera på möjligheter i stället för svårigheter.

Satsa på aktiviteter som fungerar även om det känns trist ute. Många utomhussporter är visserligen väderberoende, såsom skidor och skridskor, men det finns mycket annat att göra. Promenader fungerar året om. Tricket är rätt kläder och skor. Satsa på rejäla kängor med bra sulor, kanske också broddar om det är snöigt eller isigt ute. Lägg till ett par stavar så får du både stöd och extra träning.

Annons

Läs också: 5 morgonrutiner som hjälper dig hålla vikten

Umgänge med vänner innebär ofta middagar eller fikastunder, men där går det också att planera annorlunda. Föreslå en promenad eller annan aktivitet, gärna i kombination med fika. Men låt då fikat bli det sekundära – och inte minst fikabrödet. Det behöver heller inte vara godfika, utan det går utmärkt att fixa en fruktsallad eller en god macka. Du hittar mängder av trevliga recept på recept.mabra.com.

Andra förströelser som tar bort fokus från det ätbara innemyset kan vara pussel, handarbete och korsord, eller varför inte ett enkelt träningsprogram med exempelvis benböj, armhävningar och situps. På mabra.com hittar du massor av träningstips!

Lycka till! /Marie

Smala kvinnors hemligheter – så håller de vikten

Anamma de smala kvinnornas vanor – och snart är du själv en av dem!
Anamma de smala kvinnornas vanor – och snart är du själv en av dem!

Läs också: Smala kvinnors hemligheter – så håller de vikten

Annons