4 tecken på att du redan är i din trivselvikt

kvinna i trivselvikt

Vad är egentligen en trivselvikt? Jo, det kan vara en vikt där du helt enkelt trivs med dig själv, med din kropp och ofta då också med livet generellt för den delen.

För trivselvikt handlar inte om att jaga siffror på vågen, det handlar om att gilla sin kropp och ge den kärleken som den förtjänar. Gör man det så tar man hand om den på ett sätt som gör att kroppen mår bra, och trivs.

Alexandra Zazzi: Nu har jag nått min idealvikt

Så här vet du att du redan är i din trivselvikt, enligt Womens Health.

1 Du struntar i vad vågen säger

Att fokusera på vågen kan göra mer skada än nytta. Istället för att känna efter hur det känns i kroppen fokuserar vi på siffror som dessutom kan variera från dag till dag beroende på vätska, hormoner, vad vi ätit

När du är i harmoni med din kropp så behöver du inte fokusera på vågen. Då kan du istället fokusera på att göra saker som din kropp mår bra av, och få den att fungera så bra som möjligt.

2 Du tränar för att du mår bra av det

Du känner i kroppen vad du mår bäst av att göra och du tränar regelbundet, för att känna dig pigg och stark. Du har kommit till en punkt där du tränar för att må bra helt enkelt.

Du tränar alltså inte för att du till exempel känner att du har ätit för mycket eller behöver gå ner i vikt.

3 Du äter det din kropp behöver

Du äter när du är hungrig och du äter näringsrik mat som din kropp behöver för att fungera optimalt. Du slutar äta när du inte är hungrig längre. Du lyssnar helt enkelt på din kropps behov och följer dem.

Expertens tips: 5 sätt att gå ner i vikt – och behålla den

4 Du vet när du ska lugna ner dig

För att du ska kunna göra bra val när det gäller kost, träning och hälsa så behöver du vara i kontakt med dig själv och känna om du börjar tappa den kontakten.

Tappar den gör vi ofta när det blir för mycket stress. Att snabbt kunna uppmärksamma det och snabbt komma tillbaka på banan är därför viktigt.

Du vet helt enkelt vad du behöver, vad gäller mat, sömn, stress och rörelse. Därför är du på en bra plats i livet och lever ett balanserat liv.

Källa: Womens Health Foto: TT