BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Alexandra Zazzi: Nu har jag nått min idealvikt

04 jan, 2021 
AvHanna Carlsson
Alexandra Zazzi
2018 gick Alexandra Zazzi ner 25 kilo i Biggest loser. Två år efter den stora hälsoförändringen – och en tuff separation – har hon äntligen lyckats hittat en balans i livet.
Annons
5 hälsosamma snacks eller mellanmålBrand logo
5 hälsosamma snacks eller mellanmål

För drygt ett år sedan packade hon väskorna och flyttade tillbaka till Stockholm efter 26 år i Göteborg. När vi når stjärnkocken och tv-profilen Alexandra Zazzi berättar hon att det är som att komma hem igen.

– Jag känner att jag precis har landat ordentligt i Stockholm. Jag har varit uppe i en ganska stor mitt i livet förändring och det tar en stund att anpassa sig men det känns väldigt bra, säger Alexandra Zazzi.

Alexandra Zazzi om separationen

De senaste två åren har innehållit stora förändringar för stjärnkocken. Först i form av en fysisk och psykisk nystart i samband med hennes medverkan i Biggest loser och sedan med en tuff skilsmässa som för Alexandra kom oväntat.

– Det blev en väldigt dramatisk och hårdhänt tid i och med att det skedde så stora förändringar på en och samma gång. Så det tog en stund att reda ut begreppen och hantera upp och nergångarna. Men jag har äntligen börjat landa i mina rutiner och kan nu ta ett steg tillbaka och se vilken väg jag vill ta framåt. Jag skulle säga att jag går in i fas två av min nystart nu.

Annons

Alexandra beskriver att för henne har problemet i hälsoresan varit ett slarvätande. Hennes definition av att unna sig involverade förr gott bröd och goda ostar framför TV efter en lång dag. Nu har hon hittat en positiv balans i maten och vill ändra på synen av att unna sig.

– Jag försöker ändra på mitt begrepp av att unna mig. När jag äter nu så tänker jag att jag ska unna min kropp saker som den mår bra av. Grönsaker, smoothies är till exempel något som både smakar gott och ger min kropp energi.

Har gått upp tio kilo efter Biggest Loser

I Biggest loser gick Alexandra ner 25 kilo och blev därmed tvåa i tävlingsprogrammet. Men livet på slottet är väldigt extremt med flera timmars träning om dagen och strikta dieter. Och som många andra deltagarna har Alexandra gått upp några kilon efter programmets finalavsnitt.

– Biggest är en väldigt skev tävling där allting handlar om vikt. När jag gick ner så mycket så fort tappade jag också väldigt mycket muskler. Jag märkte när jag kom hem att jag inte längre kunde lyfta samma tynger jag klarade av innan jag åkte. Jag har gått upp 10 kilo sedan programmet men jag tror faktiskt jag har landat på min idealvikt nu.

Annons

Genom programmet hittade Alexandra även ett sätt att leva med sig själv och hur hon tränar och äter. Och en av rutinerna från slottet sitter fortfarande i.

– Jag går 5 kilometer med min hund varje morgon. Under promenaden finns det fyra backar som vi alltid springer uppför och vid ett tillfälle under promenaden gör jag ett gäng utfall. Det har jag hållit i och något som funkat extra bra nu i corona när jag inte känner mig helt bekväm med att träna på gymmet.

När Alexandra väl har bestämt sig för något så är hon ofta väldigt duktig på att fullfölja det. Hon beskriver det som att när man väl har tryckt på on-knappen så inser man hur lätt det är att hålla sig till den vägen man har valt. Men också vikten av att stanna upp lite då och då och kontrollera så man fortfarande jobbar mot samma mål.

Foto: Annika Broman

LÄS MER:

Före- och efterbilderna på Biggest loser-deltagarna 2020

Anne har tappat 12 kilo: Så gick jag ner i vikt med LCHF

Experten: Därför är det så svårt att hålla vikten

Annons