Nystart efter påsken: Stor kom i form-guide!

Kom i form!

Vare sig du vill tappa några kilon, stärka upp kroppen och bygga muskler, eller bli inspirerad och motiverad att fortsätta hålla igång, kommer du att hitta något som passar dig i vår stora kom i form-guide. Här nedan har vi samlat våra bästa artiklar om viktmetoder, träning och kom igång-pepp. Missa inte heller vår smarta kaloritabell där du enkelt kan räkna ihop hur mycket du äter. Ett superverktyg för dig som vill hålla formen och vikten!

MATEN:

Allt du vill veta om 5:2!

Passar 5:2-dieten dig? Här hittar du allt du behöver veta om det hyllade metoden, från Marie Tegnérs hyllade 5:2-blogg till experternas svar på vanligaste frågorna om fasta, 5:2-recept och all annan fakta som kan vara av vikt och intresse för dig som är intresserad av 5:2!

Läs mer: Allt du vill veta om 5:2!

5:2-recept – så kan du äta på en fastedag!

Vi har fått många frågor kring hur en dag med 5:2 kan se ut. Därför har vi samlat ihop några receptförslag!

Läs mer: 5:2-recept – så kan du äta på en fastedag!

5:2 eller GI – vilken viktmetod är bäst?

En MåBra-läsare vill gå ner i vikt men är osäker på vilken metod som passar henne bäst. Viktcoachen reder ut skillnaderna mellan 5:2- och GI-metoden.

Läs mer: 5:2 eller GI – vilken viktmetod är bäst?

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

Det är enkelt, snabbt och garanterat säkert att snabb-banta med den nya 2-veckors fettbrännardieten. Upp till 5 kilo kan du rasa i vikt!

Läs mer: Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

Du behöver varken räkna kalorier, minska på portionerna eller undvika mat du gillar – ändå går du ner i vikt och förbättrar hälsan. Här är den nya succémetoden!

Läs mer: Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

Missa inte: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

Få koll på kalorierna med MåBra:s populära kaloritabell – ett superverktyg för dig som vill hålla formen och vikten! Nu med en ny uppdaterad funktion där du enkelt kan räkna ihop allt du äter.

Läs mer: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

….

Vet du ditt dagliga kaloribehov? Räkna ut det här:

Räkna ut ditt kaloribehov
  Kvinna
  Man
  * kg
  * år
  * cm
  *
  Beräkna
  Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vill du gå ner i vikt? Om du minskar intaget med 500 kcal till kcal/dag kan du gå ner 0,5 kilo per vecka.

  Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

  recept.mabra.com
  Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag.

  Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

  recept.mabra.com
  Ditt dagliga kaloribehov är: kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vi rekommenderar inte att du försöker reducera ditt kaloriintag, ditt energibehov är lågt och du bör inte dra ytterligare utan att konsultera en läkare först. Vid ett intag lägre än 1500 kcal är det svårt att få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver utan att komplettera med tillskott.

  Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

  recept.mabra.com

   

  TRÄNINGEN:

  Allt du vill veta om träning & fettförbränning

  Visste du att fysisk aktivitet ökar förbränningen – även de dagar du inte tränar. Här hittar du våra samlade artiklar om fettförbränning och motion.

  Läs mer: Allt du vill veta om träning & fettförbränning

   

  Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

  Kan du minska i vikt trots att du gärna skippar långpassen på gymmet? Ja, enligt nya supermetoden är tre minuters intensiv träning per vecka allt som behövs för att komma i form!

  Läs mer: Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

   

  Springprogram: 10 km på 10 veckor!

  loparskor2

  Löparskola – 10 km på 10 veckor! Kristina Rosenberg, som både joggar och bloggar i MåBra:s tjänst, har skapat ett effektivt träningsprogram som lär dig klara av sträckan.

  Läs mer: Springprogram: 10 km på 10 veckor!

   

  Träna med Sandra Friberg – 35-minuters pass med minibands.

  Så gör du löprundan roligare!

  Behöver du lite pepp för att komma igång med löpningen på riktigt? MåBra har samlat knepen som får dig att längta ut i löparspåret!

  Läs mer: Så gör du löprundan roligare!

   

  Motionstabell – så mycket förbränner du

  Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

  Till motionstabellen!

   

   

  FLER MÅ BRA-KNEP:

  Trött och hängig? Gör en juice-detox!

  En 5-dagars juicefasta kan göra underverk för både hälsa och humör. ”Detoxen är en riktig nystart och hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter”, säger juiceproffset och matinspiratören Renée Voltaire. Här är hennes bästa tips!

  Läs mer: Trött och hängig? Gör en juice-detox!

   

  Missa inte Måbra:s nya träningsexpert Sandra Friberg!

  Se hennes träningspass här!

   

  Utvald läsning