Artikeln innehåller reklamlänkar

Boktips: 8 böcker som peppar och stärker din självkänsla

böcker förstärker självkänslan
8 Enkla saker som boostar din självkänsla
Slå på ljud

God självkänsla är viktigt eftersom det hjälper dig att hålla huvudet högt och känna dig stolt över dig själv och vad du kan göra. Det ger dig mod att prova nya saker och kraften att tro på dig själv. Det låter dig respektera dig själv, även när du gör misstag, och när du respekterar dig själv så respekterar andra dig också.

8 böcker som stärker självkänslan:

Dessa böcker guidar dig till att värdesätta din säkerhet, dina känslor, din hälsa, ja hela dig själv!

bok självkänsla

Magnus Lindwalls Självkänsla: bortom populärpsykologi. Boken förmedlar en vetenskapligt grundad aktuell kunskapsöversikt över begreppet självkänsla. Hur självkänsla byggs upp, vilka faktorer som påverkar självkänsla, och vad man kan göra för att främja en sund utveckling av sin egen och andras självkänsla. Läs mer och köp den här (länk till butik).

bok självkänsla

Hur kan vi sluta fred med vår inre kritiker? Maria Helander skriver här om sina egna erfarenheter av att försöka ha större omsorg om sig själv, men vi får också möta forskare och många andra som delar med sig av sin kunskap om självsnällhet. Tre verktyg följer dig genom boken: medveten närvaro, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och självmedkänsla. Du kan läsa mer och köpa den här (länk till butik).

bok boosta din självkänlsa

Den här boken av Linda Palm och Sanna Sporrong hjälper dig att plocka fram något som redan finns inom dig – en grundläggande trygghet, styrka och självkänsla. Genom att fylla i den här boken och göra små förändringar i din vardag kommer du att att utmana dina inre föreställningar och bygga din självkänsla. Läs mer och köp den här (länk till butik).

jagstyrka

Denna bok av Kjell Haglund hjälper dig att göra bra val om din kropp och själ. Du lär dig att stå upp för dig själv, tro på dig själv och tro att du är värd lika mycket som någon annan. Läs mer och köp den här (länk till butik).

bok om självkänsla

Idag pressas vi hårt oss hårt, jämför oss med andra på sociala medier, känner oss otillräckliga och är rädda att inte duga eller att misslyckas. Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet skriven av Rebecca Campbell guidar dig i hur vi med self-compassion, självmedkänsla, kan möta livets svårigheter med värme, vänlighet, omsorg och förståelse istället för självkritik och krav på prestation. Läs mer och köp den här (länk till butik).

självmedkänla

Självmedkänsla - det är att stötta sig själv i motgångar istället för att reagera med hård inre kritik eller kräva av sig själv att vara perfekt i alla lägen. Lär dig mer om detta i denna bok skriven av Agneta Lagercrantz. Hon beskriver här hur du kan upptäcka din inre kritiker samt hur du kan öva dig i självmedkänsla. Allt mer forskning visar hur bra vi mår av att vara vänliga mot oss själva. Läs mer och köp den här (länk till butik).

ta hand om dig själv bok

Författaren Mia Törnblom, coach i personlig utveckling, presenterar här ett program som syftar till att stärka självkänslan, det vill säga medvetenheten om den egna personlighetens värde. Läs mer och köp den här (länk till butik).

bok om självkänsla

Den omtalade boken The Six Pillars of Self-Esteem skriven av psykoterapeuten Nathaniel Branden visar övertygande varför självkänsla är grundläggande för psykologisk hälsa, prestation, personlig lycka och positiva relationer. De sex pelarna av självkänsla är fyllda med insikt i mänsklig motivation och beteende. I boken guidar han dig i olika handlingsbaserade metoder till hur du stärker din självkänsla. Läs mer och köp den här (länk till butik).

Utvald läsning