Enkla sättet att räkna kalorier – hjälper dig gå ner i vikt

kvinna som äter portion med spagetti och köttbullar


Det finns otaliga dieter som utlovar snabb och smidig viktminskning, vissa mer krångliga än andra. Oavsett diet så handlar viktminskning i huvudsak om att göra av med fler kalorier än man får i sig. Och här kan det hjälpa att kaloriberäkna maten och drycken.

Hur räknar man ut sitt kaloribehov?

Anledningen till att kaloriberäkning är ett sådant effektivt sätt för att tappa kilon är för att de flesta inte har koll på hur många kalorier maten man äter faktiskt innehåller – eller det man dricker heller för den delen. Genom att få koll på vilka livsmedel du kan äta mycket av – och vilka livsmedel du bör äta måttligt av – kan du nå dina viktmål på ett smartare och snabbare sätt.

Många har dessutom dålig koll på hur många kalorier som man individuellt behöver för att antingen gå ner i vikt eller hålla vikten. Generella riktlinjer för kaloribehov finns. För kvinnor rekommenderas ett energiintag på mellan 1700 och 2500 kalorier per dag och för män ligger energiintaget på mellan 2000 och 3200 kalorier per dag, beroende på ålder, enligt Livsmedelsverket.

Även om åldern spelar en roll i sammanhanget handlar kaloribehovet också om hur mycket du rör på dig och om du önskar gå ner, hålla eller gå upp i vikt.

Räkna ut ditt dagliga kaloribehov:

Räkna ut ditt kaloribehov
Kvinna
Man
* kg
* år
* cm
*
Beräkna
Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vill du gå ner i vikt? Om du minskar intaget med 500 kcal till kcal/dag kan du gå ner 0,5 kilo per vecka.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com
Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com
Ditt dagliga kaloribehov är: kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vi rekommenderar inte att du försöker reducera ditt kaloriintag, ditt energibehov är lågt och du bör inte dra ytterligare utan att konsultera en läkare först. Vid ett intag lägre än 1500 kcal är det svårt att få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver utan att komplettera med tillskott.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com

Så räknar du kalorier på ett enkelt och snabbt sätt

Många upplever att det är krångligt och tidskrävande att räkna kalorier och visst kan det vara så. Att väga och räkna på allt man äter och dricker kan ta både tid och energi. Men det finns så klart genvägar.

Med vår enkla kaloritabell kan du snabbt och smidigt fylla i ditt livsmedel och direkt få information om hur många kalorier det innehåller. Kaloritabellen innehåller tusentals kaloriberäknade livsmedel och uppdateras löpande med nya livsmedel.

Kaloritabellen är ett smidigt hjälpmedel som kan förenkla processen att räkna kalorier och på så vis kan den hjälpa dig att gå ner i vikt.

Saknar du något livsmedel? Mejla oss så uppdaterar vi kaloritabellen!

Du kan också se hur mycket du förbränner med olika träningsformer i vår motionstabell.

Foto: IBL

Läs också:

LISTA: 18 otippade sätt att bränna 100 kalorier

Hur många kalorier är det i en pizza? Här är skräpmatslistan!

Rasa i vikt med nya 17-dagarsdieten!

Hållbar viktminskning - se våra onlinekurser!

Utvald läsning