BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Dukan Diet och alkohol - hur fungerar det?

30 aug, 2011 
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den franska viktminskningsmetoden Dukan Diet fortsätter att göra succé. Viktminskningsmetoden där du, lite förenklat, äter vad du vill av 100 utvalda livsmedel får allt fler anhängare över hela världen. Men hur ska man förhålla sig till alkohol och vin? Så här säger grundaren Pierre Dukan:

– Vi fransmän får oftast höra att vi är den nationalitet som dricker mest vin i hela världen. Och det stämmer ! Men det har inte hindrat 10 miljoner av mina landsmän att följa min diet och helt sluta dricka alkohol. Under min metods två sista faser har de sedan unnat sig vin igen, då i normala doser, skriver Dukan Diets grundare  Pierre Dukan på en av sina rådgivningssajter, brittiska dukandiet.co.uk.

Dukan-metodens fyra faser bygger på lika många förhållningssätt till dietens 100 tillåtna livsmedel.

Att dricka alkohol ger dig mängder av tomma kalorier. Några glas vin kan energimässigt bli lika mycket som en hel måltid, dessvärre utan att tillföra kroppen någon betydelsefull näring.

Annons

Alkohol och viktminskning går mindre bra ihop. Några glas är det enda som behövs för att förstöra eller försvåra din viktnedgång, därför är det heller inte tillåtet att dricka alkohol under dietens första faser.

Men du kan använda alkohol i matlagningen. När alkoholhaltiga drycker upphettas försvinner nämligen de beståndsdelar som har en negativ inverkan på vikten. Kvar finns smaken, som passar extra bra i fettfattiga såser.

I Cruise-fasen är det tillåtet med 3 matskedar alkohol om dagen, förutsatt att du kokar den.

Mer information om Dukan Diet, de fyra faserna och den tillåtna maten hittar du här!

Källa: dukandiet.co.uk

LÄS OCKSÅ:
Dukan Diets grundare: Så njuter du av choklad

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Annons