BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

5 morgonrutiner som gör underverk för din vikt

05 apr, 2016 
Kämpar du med vikten? Det behöver inte vara så svårt – det räcker med små, små vardagsknep för att hålla en jämn balans.
Annons

Sov ut ordentligt!

Om du sovit dåligt under natten så unna dig gärna en sovmorgon. Forskning har visat att den som inte får sina 7-8 timmars sömn per natt har större sug efter sötsaker under dagen.

Läs också: Därför mår du sämre av att snooza på morgonen

Ta en morgonpromenad

20-30 minuters dagsljus hjälper din inre klocka och underlättar därmed ditt sömnschema. Låter det märkligt? Inte alls! Dagsljuset hjälper till att reglera halterna av serotonin och melatonin i kroppen – hormon som har betydelse för vår sömn. Och sömnbrist kan bidra till viktproblem!

Läs också: Experten: Därför ska du träna direkt på morgonen

Ta det lugnt!

Börja dagen med en mindfulnessövning. Stress ökar vår aptit, gärna efter skräpmat. Så ta en stund för dig själv och stanna upp i nuet.

Läs också: Öva mindfulness – med hjälp av ett russin!

Ät en stadig och hälsosam frukost!

Det är sååå mycket lättare att stå emot sötsuget om du har blodsockret i balans! Och det får du lättast om du kombinerar långsamma kolhydrater med protein. Havregrynsgröt med mjölk och bär är en klassiker!

Annons

Läs också: Frukosten som hjälper dig att tappa kilon

Gå eller cykla till jobbet

Välj cykeln i stället för att köra bil. Eller hoppa av bussen en hållplats tidigare. Vardagsmotion är inte att förringa i viktsammanhang!

Läs också: Ingela gick ner 12 kilo – med hjälp av morgonpromenader

Text: Allas.seRedaktionen
Bild: Shutterstock

 

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se

Annons