Gå ner 10 kilo på 6 veckor – komplett viktprogram!

Tjej som stretchar.
5 bra snacks för viktnedgång
Slå på ljud

Att åldras är oundvikligt, men hastigheten med vilket det sker är något du kan påverka. Den goda nyheten är att du med rätt vanor kan nå din idealvikt och både se yngre ut och känna dig yngre.

20 pounds younger är en bok skriven av hälsoexperten Michele Promaulayko. I hennes bok beskriver hon ett antal beprövade strategier för hur du kan gå ner 10 kilo på 6 veckor.

Genom att äta medvetet, välja hälsosam mat som gör dig yngre, minska stressen, stoppa känsloätandet och träna så att du stärker musklerna som bränner kalorier dygnet runt får du den starka kropp och det lugna sinne du vill ha.

De här förändringarna kommer också att göra att du blir av med den farliga bukfetman, sover bättre, får stärkt självkänsla, bättre hållning och mer energi i sexlivet. Nu sätter vi igång!

Nyckel 1: Mindful eating – ät och stressa mindre

mindfulness

Mindful eating, att äta medvetet, och meditation kan vara effektiva verktyg om du vill gå ner i vikt och bli av med stress och känsloätande.

Många slänger i sig maten utan att ägna den en tanke. Mindfulness tränar om din hjärna. Efter 6 veckor av mindfulness rapporterade deltagarna följande förändringar enligt en studie publicerad i Complementary Therapies in Medicine:

Klicka här för att komma till din övning

Nyckel 2: Gå ner i vikt genom att ha riktlinjer

Smoothie med selleri och gröna äpplen.

Människor misslyckas ofta med sin viktnedgång för att de sätter upp regler som är omöjliga att följa: ”Absolut inga sötsaker. Kanske ett ägg eller en frukt till frukost. Kyckling utan skinn och ångade grönsaker till lunch.”

Klicka här för att se din matmanual

Nyckel 3: Träna dig slank & stark

Uppvärmningen är viktig – skippa inte den!

På bara 6 veckor kan du se ett starkare yngre jag i spegeln med fasta, tonade muskler.

Att styrketräna med vikter har en föryngrande effekt. För varje extra kilo muskler ökar antalet kalorier som du bränner, även när du vilar. Denna funktionella träning gör inte bara att du klarar vardagen, den hindrar också muskelförlust, så kallad sarkopeni. Efter din 30-årsdag börjar dina muskler försvinna med cirka 2,5 kilo per årtionde, och den mängden dubblas efter klimakteriet.

Klicka här för att se ditt kompletta träningsprogram!

Utvald läsning