Annons

Annons

”Varför ger promenaderna inget resultat på vågen?”

Viktcoachen Marie Tegnér svarar på en läsarfråga om promenader och viktnedgång. Varför ger inte fler steg färre kilon?

Fråga:
Hej, jag är 68 år, väger 88 kg och är 172 cm lång. Jag försöker få ihop c:a 10 000 steg per dag. Under juli, augusti och hittills i september har jag ett snitt på 10 200 steg/dag, c:a 8,7 km/dag. Då är nästan alla steg jag tar på dagen inräknat, dvs även när jag rör mig i hemmet och på gården.

Annons

Förutom stegen hemma tar jag oftast en tur i motionsspåren varje dag, 5 eller 10 km, hastigheten blir oftast 9-10 minuter per km, dvs 50 – 100 minuter per gång. Äter likadant som innan jag började träna, men har trots detta inte gått ner ett hekto ens! Vad ska jag göra? Jag vill ju gå ner 15-20 kg, men ingenting händer!

Clas

 

Svar:

Hej Clas,
Så härligt att du kommit igång med motion – jag är övertygad om att det ger dig en ökad livskvalitet. 10 000 steg per dag är en bra målsättning tycker jag och jag skulle vilja kalla den>>Läs hela Maries svar här!

 

LÄS MER:

 

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

 

Köp Marie Tegnérs 5:2-bok till specialpris!

Skynda dig att köpa Marie Tegnérs populära 5:2-bok innan den säljer slut igen!

Första upplagan av MåBra-viktcoachen Marie Tegnérs succébok ”5:2 för kvinnor” sålde slut – men nu har vi den åter i lager! Som MåBra-läsare får du den till ett extra bra pris.
Läs mer: Köp Marie Tegnérs 5:2-bok till specialpris!

 

Viktcoachen: Nej, du blir inte tjock av potatis!

Njut av färskpotatisen med gott samvete!
Potatis – fettbildande eller bra smalmat? Så här resonerar MåBra:s viktcoach Marie Tegnér.
Läs mer: Nej, du blir inte tjock av potatis!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…