Annons

Annons

TV-profilen ryter ifrån mot kroppsfixeringen: ”Jag äger min egen kropp”

TV-profilen ryter ifrån mot kroppsfixeringen: ”Jag äger min egen kropp”
Efter en löprunda lade programledaren Jessica Almenäs ut en bild på Instagram. Snart dök kommentarer upp om att hon var anorektisk och en dålig förebild för unga. Nu ryter Almenäs ifrån på sin blogg – och hyllas på nätet.

”Nu får det vara nog,” skriver programledaren Jessica Almenäs på sin blogg.

Orsaken är en bild som TV4-profilen lagt upp på sin Instagram under söndagen efter ett avslutat träningspass. Eller snarare de kommentarer bilden fått.

Annons

För det som var tänkt att inspirera blev i stället till en debatt om osunda kroppsideal, där Almenäs kallades både ”anorektisk” och ”en dålig förebild för unga”.

https://instagram.com/p/BHpENnwBxDh/

Nu ryter Jessica Almenäs ifrån på sin blogg:

Gilla MåBra på Facebook

”Det är inte jag som är en dålig förebild som lägger ut en bild på mig själv i träningskläder efter ett träningspass. Det är ni som tycker att ni har rätt att kommentera och kritisera någon annans kropp som är dåliga förebilder för unga människor,” skriver Almenäs och fortsätter:

”Det är ju ni som talar om för unga att man alls inte duger som man är och att andra har rätt att tycka och tänka om deras kroppar. Det har man inte! JAG äger min egen kropp och JAG är den enda som har rätt att tycka något om den. JAG bestämmer hur jag vill att min kropp ska se ut.”

För att sätta punkt för debatten lade Jessica Almenäs ut ännu en bild, med kommentaren:

”Min kropp. Som har fött två barn och sprungit tre maraton. En stark och bra kropp!”

 

Sluta dissa kroppsformerna! Så här skriver MåBra:s stilbloggare Katarina Althin om saken.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…