Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tips

04 jun, 2022 
kvinna tränar på sommaren
MåBra:s PT fick en fråga från Charlotte, som vill ha hjälp att hålla igång träningen över sommaren. Här är PT:ns bästa tips.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
VIDEO: Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tipsBrand logo
VIDEO: Så håller du igång träningen hela sommaren – PT:ns bästa tips

Hjälp, hur ska jag hålla igång träningen hela sommaren?

Fråga: Varje år tänker jag att jag ska ta tag i träningen lite extra mycket på sommaren och semestern. Istället går jag alltid från att träna ett par gånger i veckan till – ingenting!

Snälla, hjälp mig planera för träning under sommaren så jag fortsätter hålla igång och inte behöver börja om från noll i september igen.

PT:n svarar: Gör upp en plan med lagom-träning

Svar: Hej Charlotte, det är lätt att trilla ur sina vanliga rutiner på sommaren då man kanske stannar uppe lite senare, passar på att träffa vänner på ljusare kvällar och så vidare …

Det bästa du kan göra för att få till träningen precis som du vill är att göra en plan. En plan som känns rimlig, väldigt görbar och även motiverande. Kanske är just sommaren inte den tid du behöver trappa upp träningen?

Annons

Kanske kan du nöja dig med att få till de två tillfällen som du brukar få till övriga året? Om du inte känner dig väldigt motiverad att faktiskt öka på träningen just den här tiden förstås. Då gör du helt enkelt en hållbar plan för det.

På sommaren kan man också vara aktiv på andra sätt

Sommaren kan också vara en perfekt tid att vara aktiv utan att det känns som att man tränar. Du kanske kan cykla eller promenera mer i vardagen när du ska transportera dig mellan platser?

Du kanske kan passa på att simma en tur när du badar på semestern? Eller göra lite övningar i vattnet om du hellre gillar det (testa springa i vatten – kul och svettigt!). Sen kan man ju paddla kajak eller kanot, vandra, spela golf, tennis ...

Kanske kan korta, enklare pass vara lättare att få till?

Ett annat sätt att hålla igång enklare på semester är att göra kortare intensiva träningspass med kroppsvikten som motstånd. Att sightseeing-jogga är också ett härligt sätt att semestra.

Annons

Sedan finns det smarta, lättpackade hjälpmedel att ta med sig också om man tycker det är roligare att träna med redskap.TRX-band, mini- band eller hantlar och liknande man kan fylla med sand eller vatten. Planera för DIN sommar och håll dig till planen!

3 tips på riktigt härlig sommartränig

● Cykla till och från jobbet, eller ta en längre cykelutflykt en ledig dag. Lägg in en badpaus i mitten eller slutet av turen och njut av svalkan.

● Sightseeingjogga med fikapaus. Se ut ett bra fikaställe inom lagom avstånd. Jogga dit och ta en kaffe eller glass. Jogga hem igen efter fikat.

● Träna i trädgården. Ta med redskap utomhus, eller kör kroppsviktsträning, medan du njuter av natur och (förhoppningsvis) sol.

MåBra testar: Interaktiva träningsspegeln Rflex från Mentra by SatsBrand logo
MåBra testar: Interaktiva träningsspegeln Rflex från Mentra by Sats

Foto: TT

Annons