5 personliga tränare: ”Här är träningen som fick mig i toppform”

Pt:s pratar om vilken träning som fick dem i form
6 anledningar till att styrketräna mer
1:02

Efter reklamen: 6 anledningar till att styrketräna mer

(1:02)

Slå på ljud

Vi har olika mål med vår träning och vad vi gillar att göra varierar också en hel del. Så att säga att en träningsform passar alla går helt enkelt inte.

Men om man frågar olika tränare vad de själva har fastnat för, och vilken träning som fick dem att nå sina mål, så får man ju också olika svar att inspireras av.

5 tränare om hur de kom i form – och håller den

Kanske hittar du din nästa favoritträning efter att ha tagit del av de här fem personliga tränarnas favoritträning – träningen de kom i form med och som de fortfarande älskar att göra, berättar de för Well+Good.

Träningsexperternas råd: Träna inte mer än 20–45 minuter

Hon satsade stenhårt på squats

Amina Barnes, personlig tränare, tackar sin favoritövning squats, eller benböj, för sin form. Det är en övning som hon lägger in i så gott som alla träningspass hon gör.

– Enkla squats hjälpte mig komma i mitt livs bästa form. De tränar hela bålen och underkroppen och tonar och stärker dina muskler, säger Barnes.

Hon byggde styrka med pilates

Adrian Vargas, pilatesinstruktör, hittade pilates och blev kär. Efter att ha pushat sig själv hårt i många år hade hon dragit på sig flera skador. Nu upplevde hon plötsligt att hon kunde jobba på sin styrka och rörlighet på ett lugnare sätt.

– Pilates hjälpte mig att komma i kontakt med min kropp igen, och jag började lyssna på vad den behöver. Det gjorde att jag kunde bygga starka, smidiga muskler medan jag läkte från skador, säger Vargas.

så kommer tränarna i form

Han bytte cross fit mot cross training

Luigi Aldon, personlig tränare, trodde först att han kom i sitt livs form med cross fit. Men snart märkte han att det kostade lite för mycket i form av slitningar på kroppen.

– För mig var inte cross fit hållbart, jag hade för många skador. Cross training däremot – där man blandar boot camp, spinning och yoga – hjälpte mig att må bra och förbygga skador, medan jag höll mig i form, säger Aldon.

Hon dansade sig i form

Koreografen Caleb Marshall upptäckte dans i en period då hon behövde den. Att dansa fick henne att känna sig fri och självsäker och fick henne att tycka om att röra på sig.

– Som en som brukade se träning som ett straff hade tanken på att dans kunde bränna lika mycket kalorier som att träna på en treadmill aldrig slagit mig, och det medan jag fick rena mig mentalt och känslomässigt. Den upplevelsen förändrade mitt liv.

4 träningsformer som bevisat gör dig gladare

Hon hittade styrkelyft och kunde träna mindre

Personliga tränaren Danni Tabor brukade träna så mycket som möjligt och ofta övningar hon inte gillade – bara för att de var effektiva.

Men så bytte hon till träna mer sällan men lyfta tyngre.

– Den största förändringen var inte i min fysik utan i min mentalitet, min energi och i kärleken till min kropp. Jag har förstått hur viktigt vila och återhämtning är för min mentala hälsa och min utveckling, säger Tabor.

Källa: Well+Good Foto: TT

Utvald läsning