TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Stark och platt mage med träningsövningen starfish – så här gör du

12 jan, 2017 
AvMikaela Råberg
Starfish är träningsövningen alla talar om och rätt utförd kan den ge dig både platt och stark mage – hemma eller på gymmet.
Annons

Magen är ett problemområde för många, men det är inte bara av skönhetsskäl som det är viktigt att träna mittpartiet. En stark bål är grunden till allt från bra hållning och balans till en frisk kropp.

Övningen starfish tränar hela coren och kan göras såväl på gymmet som hemma i vardagsrummet.

Läs också: Trött i axlar och nacke? Testa den här övningen!

Så gör du starfish – steg för steg

Steg 1: Ligg på rygg med armar och ben utsträckta i en X-position. Ligger du på en träningsmatta kan du ha mattkanterna som riktlinjer.

Starfish-mage2

Steg 2: Lyft ena skuldran – armen ska fortfarande vara i utsträckt läge – och lyft samtidigt motsatt ben. Låt arm och ben möta varandra och försök att nudda din tå. Den andra armen och benet ska fortfarande ligga utsträckta nära golvet.

Läs också: Bästa övningarna för platt mage

Starfish-mage

Steg 3: Sänk armen och benet och gör samma sak på andra sidan.

Tips!

Variera övningen genom att göra olika antal repetitioner. Du kan även göra övningen jobbigare genom att utföra rörelsen långsamt.

Starfish fungerar utmärkt i en tabata, där du gör så många repetitioner du kan i 20 sekunder, vilar i 10 sekunder och upprepar i 4 minuter.

Läs också: 4 effektiva magövningar – som tar på djupet

Foto via: Womanista wellness

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons