TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Så kan du maximera träningsresultaten – på dina vilodagar!

28 apr, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Du tränar, tänker på vad du äter och... vilar. Eller hur? Gör det på rätt sätt och maximera dina träningsresultat.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

För att dina muskler ska få ut maximalt av din träning är det viktigt att du lägger in vilodagar i ditt träningsschema. Men att ligga på soffan och knappt röra sig under en hel dag är inte detsamma som att låta kroppen vila från träning. Klappa dig på axeln över dina träningsresultat och ta del av tipsen nedan.

Läs också: Slipp tröttheten – 12 vägar till mer ork!

Så här maximerar du dina träningsresultat genom vilodagar – 5 tips

1. Rör på dig

Att röra på sig innebär inte att du ska ge dig ut och springa, tvärtom. För att undvika stela muskler är det viktigt att du fortsätter att röra på dig, till exempel genom yoga, simning eller en promenad.

2. Självmassera dina muskler

Vilodagar är ett utmärkt sätt att få in djupgående massage i schemat. Med hjälp av en foamroller, en rulle med hårt gummi runtom, kan du göra olika rörelser själv och på så sätt massera musklerna. Har du till exempel tränat ett hårt benpass dagen innan är det nästintill magiskt att rulla över lår och säte med en foamroller.

Annons

Läs också: Enkla knepet för att mäta om du har hälsosamt med muskelmassa.

Läs också: Så sover du dig smartare – och gladare!

3. Boosta energin

Även om du inte har tränat är det viktigt att du äter mat som ger dina muskler näring. Det är under vila som dina muskler byggs upp, glöm inte det! Ladda upp med gröna grönsaker, fiberrika kolhydrater, protein och goda fetter.

4. Varva ner

Ta ett bad och låt kroppen slappna av inifrån och ut. Vi glömmer ibland att bara vara och i ett varmt bad finns det inte mycket annat än att stressa ner som alternativ.

Läs också: Så vet du om du är övertränad – vanligaste symptomen

5. Belöna dig själv

Om en foamroller inte riktigt är din grej kanske en djupgående massage hos ett proffs är? Var tydlig med massören och berätta att du vill ha en djupgående massage med fokus på avslappning.

Foto: Shutterstock

Vila dig piggare – 4 enkla yogaövningar du gör hemma

Läs också: Vila dig piggare – 4 enkla yogaövningar du gör hemma

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons