Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Så gör du löprundan roligare!

26 maj, 2014 
Behöver du lite pepp för att komma igång med löpningen på riktigt? MåBra har samlat knepen som får dig att längta ut i löparspåret!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

7 enkla knep som gör löprundan mycket roligare:

 

Skaffa en löparkompis!

Att springa tillsammans med någon är peppande på flera sätt. Ni kan prata medan ni springer, utmana varandra och nå era mål ihop. Dessutom är det svårare att fuska och hoppa över träningen om man har bestämt tid med någon.

Nya träningskläder

Fräscha och färgglada kläder är ett enkelt sätt att öka motivationen. Det blir roligare att byta om inför träningen, och du känner dig snyggare ute i spåret!

Prova en ny runda!

Springer du alltid samma runda? Att testa en ny väg gör löpningen mer spännande och stimulerande. Brukar du springa på asfalt? Prova att springa i skogen så får du frisk luft och ett mjukare underlag på köpet.

Gör en peppande spellista

Att ha bra musik i öronen medan man springer kan få den mest otränade att känna sig som en riktig maratonlöpare. Fixa spellistan innan du ger dig ut, så att dina mest peppande favoritlåtar avlöser varandra.

Annons

Använd en träningsapp

Det finns flera olika appar som hjälper dig komma igång med löpingen. Spara dina löprundor, se hur dina tider förbättras eller få hjälp att sätta ihop ett eget träningsprogram, beroende på vilket mål du vill nå.

Undvik att få håll

Få saker är så irriterande som att få håll under springturen. Minska risken för håll genom att inte äta eller dricka mycket för tätt inpå träningen. Får du håll ändå? Prova att andas rytmiskt och djupt ända ner i magen, knyt handen på samma sida hållet sitter, eller sänk farten en stund.

Anmäl dig till ett lopp!

Att veta att du inom en snar framtid ska springa en tävling kommer öka din motivation massor. Att ha ett mål med sin träning är viktigt och peppande!

 

Källa: alltomlopning.se, aktivtraning.se m. fl.

 

MER OM LÖPNING:

Springprogram: 10 km på 10 veckor!

Löparskola – 10 km på 10 veckor! Kristina Rosenberg, som både joggar och bloggar i MåBra:s tjänst, har skapat ett effektivt träningsprogram som lär dig klara av sträckan.

Annons

Läs mer!

Intervallträning – nyckeln till bättre kondition!

Kan man verkligen blir snabbare och få bättre kondis genom att springa kortare sträckor? Ja, menar vår PT – och hemligheten stavas intervallträning!

Läs mer!

Ont i knäna vid träning? Så blir du smärtfri!

Aaaj, träningen gör ont! Får du ont i knäna när du springer? Här är några orsaker till varför träningen ger smärtor – och vad du kan göra åt det.

Läs mer!

Missa inte: Glädje, svett och endorfiner i Kristinas blogg på MåBra!

Gör som vår springtokiga bloggare Kristina Rosenberg och kom i toppform med löpning! I Kristinas löparlycka får du peppande tips, hårda fakta och löpande inspiration, missa inte!

Till Kristinas blogg!

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Annons