TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Robert Wells om sitt nya liv: "Det häftigaste jag gjort"

07 aug, 2017 
Efter åratal av turnéliv och stillasittande bakom flygeln har boogiemannen Robert Wells hittat vägen till ett friskare liv. Nu är det löpning som gäller och gärna maraton. "Du träffar så mycket sköna människor när du är ute och springer", säger Robert Wells till Aftonbladet.
Annons

Folkkära artisten Robert Wells har turnerat och underhållit land och rike runt sedan genombrottet i Så ska det låta 1997. Men artistlivet har krävt sin tribut. Det har blivit mycket sena måltider efter spelningarna och inte alltid enligt tallriksmodellen. Häromåret upptäckte den flyhänte pianisten att formen inte var på topp. Insikten kom efter att han sett en semesterbild på sig själv från stranden i Florida där han knappt kände igen sig själv.

Läs också: Löpning 100 dagar i rad – det här är en ”runstreak”

Efter det uppvaknandet har Robert Wells lagt om kost och blivit en flitig gäst på gymmet. Sedan dess har kilona rasat och Wells har blivit en hängiven löpare.

– Jag har ju varit extremt stillasittande. Suttit vid datorn, vid pianot, i turnébilen. Jag kände att nu är det nog, säger Robert Wells till Aftonbladet om sin nya vurm.

”Bland det häftigaste jag gjort”

Wells tar sitt nya intresse på allvar och har till exempel redan hunnit med New York Marathon i november förra året. En stor upplevelse, berättar artisten.

Annons

– Det var bland det häftigaste jag gjort. Man springer Brooklyn, Bronx och Central park. Jag sprang på 4,50. Jag ville under fem. Jag var faktiskt inte så trött. Jag hade mest ont i benen. Det är betong i USA, det är stumt, säger han till Aftonbladet.

Läs också: Kom igång med löpningen – här är ditt startprogram!

  Härom helgen syntes Wells bland löparna i Falkenbergs stadslopp där familjen håller till om somrarna och han har siktet inställt på Midnattsloppet i augusti. Nästa år hägrar Stockholm Marathon.

– Man mår så otroligt mycket bättre när man är ute.

Artikeln publicerades först på Allers.

 

Anna Books nytändning efter Biggest loser: ”Jag är jättelycklig”

Läs också: Anna Books nytändning efter Biggest loser: ”Jag är jättelycklig”

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons