Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

4 missar till och med personliga tränare gör på gymmet

12 nov, 2021 
kvinna vilar efter att ha gjort misstag på gymmet
Även om man är van att träna och gör det ofta så finns det en del misstag som många brukar göra emellanåt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 anledningar till att styrketräna merBrand logo
6 anledningar till att styrketräna mer

Det spelar ingen roll hur mycket, hur hårt eller hur ofta man brukar träna. Små missar är lätt att göra ändå när man kör ett pass, oavsett hur rutinerad man är.

Här är några av de vanligaste missarna som vi gör på gymmet. Som man till och med man brukar kunna se väldigt träningsvana, som personliga tränare, göra.

Inte lyfta tillräckligt tungt

När vi går på gymmet och lyfter vikter är det lätt att bli bekväm att använda samma vikter som man har jobbat med ett tag. Men vill vi utvecklas i vår träning så behöver vi fortsätta utmana oss själva.

För en del räcker det att följa ett program där man hela tiden jobbar efter att bygga på intensiteten i sin träning, för andra kan det behövas en PT som pushar på passen. Alla kan behöva en coach emellanåt i sin träning.

Annons

Inte ta ut rörelsen ordentligt

När man börjar känna sig bekväm med en träningsrörelse är det lätt att börja slarva med tekniken, utan att tänka på det. Speciellt om man försöker få träningspasset gjort lite snabbt.

Det kan vara att man inte gör en rörelse riktigt korrekt, inte tänker på att spänna en muskel, inte trycker ifrån ordentligt i en rörelse eller att man inte har stenkoll på sina kroppsdelar. Ibland är det bra att tänka teknik i sina rörelser genom ett helt pass även om man är väldigt van att träna.

Tränar för lite rörlighet

En del är jättebra på att träna rörlighet och gör det som per automatik. Andra fokuserar så mycket på annat att rörligheten glöms bort. Eller så vet man kanske egentligen med sig att det vore bra men tycker annat är roligare.

Tar inte ut sig helt i träningen

Precis som att man inte tränar tillräckligt tungt och pushar sig själv så mycket det går på det viset så är det lätt att inte trötta ut sig på andra sätt. Som att inte göra tillräckligt med repetitioner eller pressar sig själv tillräckligt.

Genom att ta ut sig helt kommer man att få snabbare resultat av träningen.

Foto: TT

Annons