TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Lofsans 3 favoritövningar för starkare axlar och skuldror

28 aug, 2020 
Lovisa Lofsan Sandström
Träningsexperten Lovisa Lofsan Sandström tipsar om sina tre favoritövningar för att stärka axlar och skuldror. Ha ett gummiband till exempel på jobbet och gör dem i små pauser under dagen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vi är väldigt många som behöver lägga lite mer tid på att stärka våra axlar och skuldror, för att bli vardagsstarka och för att slippa värk.

Lofsans favoritövningar för axlar och skuldror

Träningsexperten Lovisa Lofsan Sandström tipsar om sina tre favoritövningar i Nyhetsmorgon. För att göra dem behöver du ett längre gummiband. I de två första övningarna fäster du gummibandet i någonting så att det hamnar ungefär i bröst/axelhöjd.

Lofsans instruktioner om upprepningar är att du gör övningarna tills det svider, och sedan gör du några till.

1 Ansiktsdrag/hög rodd

Gör så här: Ta tag i bandet med bägge händerna, med handflatorna neråt. Armarna är sträckta rakt framför dig. Dra bandet mot din panna, samtidigt som du drar isär händerna så du siktar på att de kommer utanför öronen. Tänk på att ha höga armbågar och händer.

Du jobbar med: Övre delen av ryggen, mellan skulderbladen och baksidan på axeln.

Annons

2 Enarmsrodd

Gör så här: Ta tag i bandet med ena handen, ställ dig stabilt med armen är sträckt framför dig. Dra bandet mot dig genom att armbågen går bakåt, hela tiden med armen nära kroppen. För att komma åt just baksida axel som är tanken här så är det viktigt att du inte drar armbågen för långt bak.

Stanna till när armbågen är intill sidan av kroppen och pausa. Känn att det verkligen känns i baksidan av axeln. Kom tillbaka framåt med armen. Jobba med ena sidan först och byt sedan till andra armen.

Du jobbar med: Baksida axel.

3 Isärdrag

Gör så här: Ta tag i bandet med bägge händerna och sträck armarna rakt framåt med bandet mellan händerna. Dra isär händerna så armarna går rakt ut åt sidorna. Stanna till i läget där du står som ett T och känn att musklerna får kontakt. Tänk på att inte dra upp axlarna mot öronen. Kom tillbaka med armarna rakt framåt igen och börja om.

Du jobbar med: Området mellan skulderbladen och baksida axel.

Här kan du se klippet där Lofsan visar övningarna:

Källa: Nyhetsmorgon Foto: TT, Nyhetsmorgon

LÄS MER:

Lofsan: Så undviker du de 7 vanligaste träningsmisstagen

Lofsan: Vi tränar mer nu – men var i bättre form förr

Lofsans tips i coronatider: Lägg fokus på det du kan påverka

Annons