TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

"Hur bör vi överviktiga träna?"

19 jul, 2013 
Hur bör den som är lite kraftigare tänka kring motion och träning? Den frågan ställer en läsare till vår motionsexpert Katarina Woxnerud.
Annons

”Hur ska vi tungviktare träna? Jag har ett BMI över 30 och behöver verkligen gå ner i vikt. Jag har prövat en mängd olika övningar, bland annat dem på en tränings-dvd som du har gjort. Men jag känner att många av de föreslagna övningarna är för tuffa för en person som har så stor övervikt som jag – även om jag kör i lågt tempo. För mig är plankställningen ett exempel på svår övning – armarna orkar inte hålla upp min kroppsvikt. Att sitta på golvet och trycka upp rumpan för att träna magen funkar inte heller eftersom armarna tycks för korta eller rumpan för stor! Alla övningar där man sitter på knä är otänkbart eftersom lår och rumpa tar emot, så det blir i stället att jag får STÅ på knä. Jag vore tacksam om du kan föreslå alternativa övningar för oss tungviktare, så att vi kan få känna inspiration och klara av övningarna. Det är så trist att känna att man misslyckas!”

Tesse 

Katarina Woxnerud svarar:
”Vad härligt att höra att du tränar och att du försöker anpassa programmen så att de passar dig! Målet för mig… >> läs mer

Annons