TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Gigantisk utomhuspool kan bli verklighet – mitt i Stockholm

23 maj, 2017 
Vad sägs om ett kvällsdopp ovanför Fotografiska i Stockholm, med utsikt över Grönan och Saltsjön?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den prisbelönta arkitektsfirman Ulf Mejergren Architects (UMA) har lagt fram ett ganska spektakulärt förslag till Stockholm Stad. En infinity-pool som sträcker sig från Slussen och en kilometer österut längs klippkanten, till Fåfängan, med utsikt över Saltsjön.

Förslaget är att poolen ska byggas utanför det befintliga gångstråket längs klippkanten, ovanför motorleden ut mot Nacka. Under poolen ska det finnas plats för omklädningsrum, bastu och duschar. Tanken är att underredet ska byggas med stora glasfönster som skapar speglingar av klipporna nedanför.

Läs också: Mysmotionen som bränner mest

I vissa delar av poolen, som UMA kallar för Stockholm Infinity Pool, kommer man även att kunna bada under våren och hösten – och under vintertid sänks vattennivån och förvandlar poolen till en lång isbana.

Läs också: Hur mycket bränner jag vid träning? Vår motionstabell har svaret!

Annons

Men smakar det så kostar det. Det är nämligen inte en billig historia att bygga en kilometerlång frihängande pool – priset förväntas landa på över en miljard kronor. Enligt UMA kommer dock den ökade turismen finansiera bygget på sikt.

– Med en plats som den här kommer Stockholm att höja sig till några av de mest populära destinationerna i Europa, och den ökade turismen kommer att kunna finansiera projektet, skriver UMA på sin hemsida.

Poolen ska få sitt vatten från Östersjön och den kommer att värmas med hjälp av spillvärme – om förslaget går igenom alltså.

Foto: UMA

Läs också: 6 snygga färgkombinationer att inreda med

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons