Annons

Annons

Tappa kilon – med hjälp av kantareller!

Äntligen är det svamptider och du kan frossa med gott samvete! Enligt experterna boostar kantareller viktnedgången. Med besked!

Har du hört talas om negativa kalorier? En handfull livsmedel sägs kräva mer när de processas av kroppen än vad de tillför. I boken Ät rätt – bränn fett, av viktspecialisten och läkaren Caroline Shreeve, jämför författaren sockerkaka med brysselkål. Kakan innehåller cirka 350 kcal och kräver 100 kcal för att passera kroppen – kvar på kalorikontot blir således ett överskott på 250 kcal. En portion brysselkål ger endast 50 kcal, kräver 75 kcal för att smältas och lämnar istället ett märkligt minussald0. Man kan säga att den kostar mer än den smakar, eftersom den skapar ett underskott på 15 kcal.

Annons

Så hittar du kantarellerna – allt du behöver veta inför svampjakten

Att frossa i brysselkål kan vara en utmaning för både smaklökar och mage, men Shreeve listar även kantareller som exempel på mat med negativa kalorier. Precis som all svamp är kantareller kalorisnåla och näringsrika, därför används de ofta i dieter som syftar till viktnedgång, men effekten på förbränningen gör kantarellerna extra intressanta enligt författaren.

Dessutom ligger de i topp på naturliga källor till d-vitamin. 100 gram kantareller är allt du behöver för att täcka hela dagsbehovet, perfekt att fylla på depåerna inför hösten.

Gå ner i vikt med vår webbtjänst Bränn Fett!

brann-fett-kurs

Gå ner 5 kilo på 2 veckor genom att vrida upp din fettförbränning! Tillsammans med MåBra och ledande experter kan du tappa kilon enkelt och effektivt.

Du får:

  • Kost- och träningsplan för en rivstartsvecka
  • Kost- och träningsplan för två fettbrännarveckor
  • Nya rön och ovärderliga fakta om fettförbränning
  • En online-träningsvideo med personliga tränaren Leila Söderholm

Just nu-pris 249 kronorläs mer och börja direkt här!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…