Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Premiär för Skavlan – för sista gången ”tack vare Carina Bergfeldt”

16 sep, 2021 
Carina Bergfeldt i sin talkshow och Fredrik Skavlan i sin
Efter hela tolv år och 24 säsonger har Skavlan nu för sista gången premiär. Här är allt vi vet om de som gästar sista säsongen och hur det blir när Carina Bergfeldt tar över stafettpinnen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalistenBrand logo
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

Fredag 17 september sänds det första av totalt tolv avsnitt, som skall komma att bli norska programledaren Fredrik Skavlans 25:e och sista säsong av sin egen talkshow Skavlan. Efter det kommer finnas en kulturskatt på hela 296 avsnitt med flertalet minst sagt otroliga gäster.

Stora namn genom tiderna har varit exempelvis Dalai Lama, Greta Thunberg, Will Smith, Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift, Alicia Keys, Peter Forsberg, Sting, Ricky Gervais, Kanye West och prinsessan Madeleine med hennes make Chris O’Neill – för att bara nämna några.

Carina Bergfeldt tar över pratshowen Skavlan

Hösten 2021 blir det Skavlan i tv-rutan som vanligt, men våren 2022 kommer alltså Carina Bergfeldt att ha sin talkshow i den fredagsslott som brukade tillhöra Fredrik Skavlan. I ett inlägg på Instagram skrev tidigare i år Carina så här om skiftet:

Annons

”Jag har fått frågan av SVT om jag vill göra en säsong till av min talkshow och har tackat ja till det. Sen får vi se. Så hösten 2021 får ni hänga med Skavlan på fredagkvällar kl 21.

Och samma tid nästa vår hoppas jag att ni vill hänga med mig. Fredrik, tusen tack för all pepp från dig under den här säsongen. Du har varit så himla fin mot mig. Hoppas att du får en massa bra gäster i höst, men spara några åt mig.”

Fredrik Skavlan verkar nöjd över sitt beslut att sluta med sin anrika talkshow, och tackar kollegan för att det blivit möjligt.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt, säger han i ett pressmeddelande via SVT.

Fredrik Skavlan höll omedveten audition med Carina

Carina Bergfeldt gästade Fredrik Skavlan som gäst, något som han senare berättat för Aftonbladet var en omedveten audition för henne som framtida pratshow-värd, berättade senare Skavlan för Aftonbladet.

Annons

”När Carina var gäst i Skavlan var hon också där på en audition vilket hon inte visste om. Vi i redaktionen misstänkte nämligen att hon var som skapad för uppdraget.

Och det var hon! Med genuin närvaro och trygg professionalitet har Carina överträffat våra högsta förväntningar, och jag blir så glad när jag ser vad hon och Nordens starkaste tv-redaktion har åstadkommit den här våren.

Mitt tips är att Carina är en talkshow-värd som kommer vara med oss långt in i framtiden”, skrev han då i ett mejl.

Bergfeldt körde över Skavlan i tittarsiffror som vikarie

Och inte gjorde Carina Bergfeldt någon besviken. Hennes insats som vikarie för Skavlan var enorm succé och det försa avsnittet som gästades av bland annat statsministerparet Stefan Löfvén och Ulla Löfvén sågs av närmare två miljoner tittare.

Något som slår Fredrik Skavlans egen säsongspremiär året innan, vilken lockade ca 1,4 miljoner tittare.

Annons

Skavlan hösten 2021 – de gästar programmet

Avsnitt 1 – Fredag 17 september

Höstens första program släpps fredag 17 september på SVT Play och sänds linjärt på SVT1 21.00 och är hittills de enda avsnitt vi vet vilka som kommer att gästa.

Först ut är Magnus Uggla, som är aktuell med romanen Johnny the Fucker, sen kommer paralympikern och roddaren Birgit Skarstein samt skådespelaren Alexander Abdallah, som senast gjort succé i både Snabba Cash och Thunder in my Heart. Soulstjärnan Seinabo Sey uppträder, efter flera års tystnad.

Avsnitt 2 – Fredag 24 september

Först ut är kriminalprofessorn Leif GW Persson, som under pandemin fått nya insikter om livet. Vi får också höra Hollywoodfrun Maria Montazami berätta om utmaningarna med att leva på en öde ö utan förnödenheter.

Dessutom träffar vi rallyföraren Oliver Solberg, som precis som sin pappa vill bli världsmästare inom sporten. Även fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl, som vaktat det svenska målet i snart 20 år och blivit utsedd till världens bästa målvakt medverkar.

Annons

Avsnitt 3 – Fredag 1 oktober

Först ut är kärleksparet Filip Hammar och Agnes Lindström Bolmgren, som pratar om karriär och drömmar. Senare pratar vetenskapsjournalisten och neurobiologen om vetenskapliga fynd på ämnet kärlek. Även Magnus Slagsvold Støre, livscoach och son till Norges blivande statsminister, och världsdj:n Alan Walker medverkar.

Avsnitt 4 – Fredag 8 oktober

Avsnittet gästas av världsartisten Ed Sheeran, Lashana Lynch – den första kvinnan någonsin att axla rollen som agent 007, och skådespelaren och The Box-aktuella Peter Stormare. Även Cherrie, som tagit svensk RnB ut i världen och laxmiljardären Gustav Witsøe Jr gästar.

Avsnitt 5 – Fredag 15 oktober

Under kvällen möer vi komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, sångerskan Miriam Bryant samt norska skidstjärnan Marit Bjørgen, aktuell med sin biografi Vinnarhjärta, och biologen Merlin Sheldrake, vars bok Ett sammanvävt liv pratas om runt hela världen.

Annons

Se också Marit Björgen om hatkommentarerna mot sin muskulösa kropp.

Avsnitt 6 – Fredag 22 oktober

Författaren Malin Persson Giolio pratar om uppföljaren till Störst av allt, Leif Mannerström berättar om sitt första matminne, Veronica Maggio uppträder. Gästar gör också norska tv-personligheten och konstnären Öde Nerdum och norska fotomodellen Rawdah Mohamed som ska fronta Vogue.

Avsnitt 7 – Fredag 29 oktober

Skådespelaren Dragomir "Gago" Mrsic är aktuell med sin memoarbok, där man får ta del av ett mörkt förflutet. Vi träffar också danska skådespelaren Trine Dyrholm och champagnekännare Richard Juhlin. Uppträder gör norska Girl in red.

Avsnitt 8 – Fredag 5 november

Medverkar gör simhopparen och OS-medaljören Tom Daley, musiklegenden Nile Rodgers samt rymdforskaren Dr Maggie Aderin-Pocock. Rapparen Little Simz uppträder.

Avsnitt 9 – Fredag 12 november

Gäster i denna kvälls avsnitt är skådespelarna David Dencik och Renate Reinsve, fotbollsspelaren Nadia Nadim och artisten Joakim Thåström som senare uppträder i programmet ihop med artisten Titiyo.

Annons

Avsnitt 10 – Fredag 19 november

Bonusfamiljen-aktuella skådespelaren Marianne Mörck och norske stjärnkomikern Herman Flesvig medverkar. Vi träffar också den brittiska Stephen Fry med många titlar i sitt bagage – dokumentarist, komiker, skådespelare, dramatiker, programledare, bipolär, ateist och inte minst författare. Sångerskan och låtskrivaren Léon bjuder på ett framträdande.

Avsnitt 11 – Fredag 26 november

Vildmarksexperten Bear Grylls, överviktsforskaren dr. Giles Yeo, samt kvinnan som både ligger bakom och spelar huvudrollen i serien Pörni, Henriette Steenstrup gästar. Olly Alexander och hans band Years & Years uppträder.

Avsnitt 12 Säsongsavslutning – Fredag 3 december

I det allra sista avsnittet får Fredrik Skavlan besök av Sveriges första kvinnliga statsminster, Magdalena Andersson, och Felix Herngren, aktuell med Netflixserien Folk med ångest. Vi träffar också Norges humordrottning Else Kåss Furuseth, och belarusiskan Svetlana Tichanovskaja, president Lukasjenkos främsta utmanare om makten. På scen står Bo Kaspers Orkester.

Annons