Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Fredrik Skavlan lägger ned sin talkshow

20 apr, 2021 
fredrik skavlan
Fredrik Skavlan, 54, lägger ned sin populära talkshow på SVT. I höst kommer den avslutande säsongen, meddelar kanalen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Greta Thunberg gästar Skavlan i SVTBrand logo
Greta Thunberg gästar Skavlan i SVT

I tolv ås tid har Fredrik Skavlan lett sin talkshow på Sveriges Television. I höst kommer hans sista säsong av programmet som blivit en institution på kanalen. I ett pressmeddelande säger han med egna ord att:

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet.

Carina Bergfelt har vikarierat för Fredrik Skavlan

Det har genom åren hunnit bli 24 säsonger och nära 300 avsnitt av programmet. Under våren har journalisten Carina Bergfeldt fyllt Skavlans skor på bästa sändningstid då han har varit på föräldraledighet. Den lösningen är något han sett på med stor förtjusning.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt, säger Fredrik Skavlan.

Annons

På tisdagen blev det klart att Carina Bergfeldts talkshow får en till säsong.

Det ska Fredrik Skavlan göra nu

Vad exakt Fredrik Skavlan ska arbeta med härnäst vill han inte avslöja ännu, men i pressutskicket gör han det tydligt att han inte på något vis kommer försvinna helt.

– Jag känner mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till.

Sista säsongen av Skavlan sänds i höst med start i september. Den kommer bestå av totalt tolv avsnitt.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Annons