Carina Bergfeldts karriärresa: Från då till nu

Så såg Carina Bergfeldt ut när hon gjorde debut i tv för 5 år sedan
Visste du det här om Carina Bergfeldt?
0:54

Efter reklamen: Visste du det här om Carina Bergfeldt?

(0:54)

Slå på ljud

Utrikeskorrespondent, författare, dokumentärfilmare, flerfaldigt prisbelönt journalist och nu även talkshow-host. Carina Bergfeldt har en diger meritlista.

Carina har gjort en komet-karriär på SVT och var mellan 2016 och 2020 en uppskattad och populär USA-korrespondent. Vanligtvis fick vi se henne rapportera direkt från Vita huset eller skogsbränderna i Kalifornien. Innan sin tid på SVT – gjorde hon tio stabila år som kvällstidningsreporter på Aftonbladet.

Carina Bergfeldts beslut för sonen Hamilton

När hon lämnade utlandsuppdraget på SVT gick hon först på lite mammaledighet med sonen Hamilton, och i oktober 2020 klev hon i Fredrik Skavlans skor för att bli talkshow-host i SVT. Dock var det mer jobb än väntat.

– Det funkar inte så jättebra. Jag hade nog missbedömt vilket jobb det är att ha en talkshow. Men vi pusslar så gott det går. Och vi har faktiskt anställt en fantastisk nanny åt Hamilton, förklarade Carina Bergfeldt i Expressen.

Planen från börjar var att Carina Bergfeldt skulle sitta på Skavlans stol i tio veckor, men i dagarna stod det klart att Skavlan viker in hovarna – och Carina Bergfeldt blir kvar!

Carina Bergfeldts familjelycka – efter långa kampen

Vad gäller privatlivet kilar hon stadigt med danska maken Jesper Zølck, som även han är journalist. Paret möttes sommaren 2017 och blev blixtförälskade. Efter att Jesper friat till Carina gifte sig paret i Washington DC den 22 juni 2019, och på alla hjärtans dag året därpå föddes sonen Hamilton efter en lång gravidkamp.

”Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”, skrev Carina Bergfeldt när hon avslöjade nyheten om graviditeten på sociala medier då.

Foto: TT/SVT

Några av Carina Bergfeldts uppdrag

Tilldelades priset som Årets Berättare vid Stora Journalistpriset utdelningen på Operaterassen i Stockholm 2012.

2012 kammade Bergfeldt hem Stora Journalistpriset i kategorin "Årets Berättare" för sitt reportage "Dagen vi aldrig glömmer" om massakern på Utøya.

Bergfeldt tar anteckningar under intervjun.

Här ser vi Carina Bergfeldt som reporter för Aftonbladet 2013. Hon täcker en gruppvåldtäkt i Indien där den 23-åriga Jyoti Singh våldtogs av sex män på en buss. Hon skadades så illa att hon senare dog. Här intervjuar hon pappan Badri Singh.

Redo för uppdrag 2018 i USA.

2018 är Carina Bergfeldt New York-korrespondent för SVT.

Janne Danielsson
Carina Bergfeldt, reporter SVT Nyheter

2016 blir Carina Bergfeldt SVT-reporter på SVT Nyheter – vilket blir startskottet för hennes kometkarriär på kanalen!

Anders Mohlin
Carina Bergfeldt i sommarkrans inför sitt sommarprat i P1.

2019 i Sommar i P1 talade hon ut om sin mörka uppväxt – och om de djupa såren.

carina myser med sonen hamilton i sammetssoffa under Kristallengalan

På Alla hjärtans dag 2020 föddes sonen Hamilton!

carina bergfeldt intervjuar i egna showen på svt.

I år gör hon dundersuccé i egna showen Carina Bergfeldt på SVT!

Utvald läsning