Så lever Tone Bekkestad i dag – 10 år efter TV4

01 okt, 2021 
Tone Bekkestad.
För tio år sedan tog meteorologen Tone Bekkestad sitt pick och pack och lämnade Sverige för Norge.
I dag bor hon med sambon Frithjof i ett hus utanför Oslo.
Annons
TV: 10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet
TV: 10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

1999 kom Tone Bekkestad till TV4 och blev snabbt en av landets kändaste meteorologer. I augusti 2011 gjorde hon sin sista vädersändning och flyttade från Stockholm tillbaka till sitt hemland Norge.

Där bor hon i dag strax utanför Oslo, tillsammans med sin sambo Frithjof, hunden Sara och ett av bonusbarnen.

Under nästan tio år efter TV4-karriären valde Tone Bekkestad att satsa på sitt egna företag där hon föreläst, hållit kurser och skapat lösningar för företag som vill bli mer miljövänliga.

Men nyligen bytte hon jobb och arbetar nu som kommunikatör på ett ett företag som sysslar med koldioxidavskiljning – vilket är en teknik där koldioxid från större utsläpp kan lagras.

”När hon kom ut var hon helt grå-blå”

Tone Bekkestad om livet med hus, sambo och båt

För Tone Bekkestad har nämligen också en bakgrund som klimatforskare. Samtidigt jobbar hennes sambo som flygkapten, något som inte skapar friktion i förhållandet.

Annons

– Jag förstår att man kan tro det. Men min åsikt är att det inte är flyget i sig som är problemet, utan bränslet vi stoppar in i flyget. Vi kommer aldrig gå tillbaka till häst och kärra. Vi behöver mötas, och det är orealistiskt att ta tåget om man ska på ett möte i Frankrike. Därför måste vi jobba för att hitta andra typer av bränsle. Ger du folk dåligt samvete för att de flyger, riskerar du att de slutar lyssna på dig, säger hon i en intervju med Expressen.

För ett tag sedan var de på väg att flytta till Italien, men valde istället att köpa en stor båt på 46,1 fot. Som en stuga på vattnet, som hon själv beskriver det.

– Vi har faktiskt varit på jättemånga visningar i Italien, men tyvärr så var det väldigt få objekt där kostnaden matchade vad du faktisk får. Sen i den här processen dök det upp en ny och större segelbåt. Vi kände att det inte kunde bli både och, så det fick bli båten. Vi njuter jättemycket på den. Jag är fantastiskt nöjd, berättar hon för Expressen.

Annons

Tankarna om att flytta tillbaka till Sverige

Och helt omöjligt verkar det inte vara att Tone Bekkestad någon gång i framtiden flyttar tillbaka till Sverige.

– Man vet aldrig vad som händer, och jag stänger aldrig några dörrar. Att jag har flyttat hit nu, säger inget om var vi kommer att bo resten av våra liv, och vi har faktiskt pratat om att köpa en liten lägenhet i Stockholm också, säger hon.

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gått
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons