Pernilla Wahlgren om näthatet: ”Folk skriver att jag är passé”

Pernilla Wahlgren tittar bort från kameran.
TV: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren
0:49

Efter reklamen: TV: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

(0:49)

Slå på ljud

Många följer Pernilla på både hennes blogg och sociala medier och där får Pernilla tyvärr motta mycket hat. Det berättar hon om i det senaste avsnittet av sin podd som hon har tillsammans med Sofia Wistam.
– Det är det vi får ta som är offentliga personer, som har öppna Instagramkonton eller bloggar eller vad det nu är, att folk kan ju ta sig rätten att skriva någon elak kommentar, säger Pernilla.

Efter näthatet – Laila Bagge ryter ifrån mot följarna

Pernilla bloggar inte lika ofta längre och hon berättar om när hon för ett tag sedan gick in på sin blogg och hade 148 nya kommentarer. Hon berättar att många kommentarer var rent hat.
– Det är som att folk har inget annat liv än att sitta och kräkas ur sig hat, säger Pernilla.

Människor skriver bland annat att Pernilla är passé och att ingen är intresserad av henne längre.
– Man bara ”fast du som skriver det här går ju uppenbarligen in på min blogg, så du är ju nyfiken och intresserad”. Hejdå, lev ditt eget liv, säger Pernilla.

För fet, för ful, för lång – 10 svenska kända kvinnor slår tillbaka mot den eviga nätmobbningen

Pernilla pratar också om allt hat som dottern Bianca Ingrosso får motta. I tredje avsnittet av Wahlgrens värld får tittarna se hur en man verbalt hoppar på Bianca, vilket leder till att hon börjar gråta.
– Det blir ju väldigt starkt. Tänkt dig själv om någon skulle gå fram till dig och bara ”Jag vill bara säga, vad ful du är och vilken otrevlig människa du verkar vara. Jag tycker verkligen inte om dig.”, säger Pernilla.

Det var inte alltför längesedan som Pernilla röt ifrån till sina följare i ett blogginlägg, detta efter att hon fått motta många oönskade kommentarer.
”Så nu säger jag STOPP till att min blogg ska bli nåt jäkla skvaller-forum!!! Jag kommer ta bort alla kommentarer som inte är relevanta till mina blogginlägg. Eller så slutar jag bara att blogga helt enkelt. Det är upp till er. Sköt er i kommentarsfältet – annars får det vara.”
, skrev hon bland annat då.

Foto: TT

TV: 5 saker som du kanske inte visste om Pernilla Wahlgren
0:40

Efter reklamen: TV: 5 saker som du kanske inte visste om Pernilla Wahlgren

(0:40)

Slå på ljud

Utvald läsning