Efter näthatet – Laila Bagge ryter ifrån mot följarna

Laila Bagge i svart klänning/ Laila Bagge pekar finger.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:08

Efter reklamen: Camilla Läckberg – om näthatet och systerskapet

(1:08)

En bild som Laila Bagge la upp för några dagar sedan har väckt starka reaktioner från hennes följare. Nu har Laila fått nog och ryter ifrån “Det har gått till överdrift”, skriver hon på sin Instagram.

Medieprofilen Laila Bagge visar dagligen upp sin vardag, åsikter och tankar på sociala medier. Vi får följa med henne på resor med barnen, följa med under hennes arbetsdagar och ta del av kärleksförklaringar till pojkvännen Korosh Kananian. Ofta möts Lailas inlägg av kärlek men ibland får hon även motta motsatsen – näthat.

För några dagar sedan la Laila upp ett inlägg på Instagram som har fått vissa av hennes följare att explodera. På bilden ser man Laila peka finger in i kameran.
– Bjuder på ett trotsigare jag denna morgon! Jahapp, detta kan också vara jag, när man känner att det räcker med att bli fotograferad, skriver hon under bilden.

Många följare tycker om bilden “ Jag älskar människor med attityd, och det har du gott om.”, skriver en följare. Flera följare har dock reagerat starkt på bilden och tycker att Laila är en dålig förebild som pekar finger och skriver att de ska avfölja henne “Hur kommer dina barn bli när du gör så här. Bra förebild.”, skriver bland annat en följare. De negativa kommentarerna har nu fått Laila att ryta ifrån.

Laila ryter ifrån: "Ett skämt"

Hennes senaste instagraminlägg är ett svar på tal till reaktionerna på föregående inlägg och föreställer andra kända kvinnor som pekar finger.
– När jag la upp den bilden som ett skämt till min fotograf hade jag inte en tanke på att så många kunde bli så provocerade. Som VUXEN KVINNA får man tydligen inte peka finger då man både är omogen, en dålig förebild, en dålig förälder, har bekräftelsebehov, borde skaffa sig ett riktigt jobb. Ja, åsikterna var många och vissa avföljde, skriver hon i inlägget.

Laila upplever att klimatet har ändrats från förr och skriver att hon är riktigt trött på nuvarande lättkränkta klimat.
– På riktigt jag är så trött på detta präktiga samhälle som vi just nu lever i. Det har gått till överdrift. Man kan inte säga eller skriva någonting utan att någon ska bli kränkt eller sekundärkränkt det är som att man redan bestämt sig för att bli kränkt och vägrar se att det kan vara på skoj, eller med glimten i ögat, skriver hon.

Hon menar också att hon upplever att det är stor skillnad för män och kvinnor, att hennes manliga kollegor sällan får höra att det är dåliga förebilder medan detta är något som kvinnor får höra frekvent. Enligt Laila kommer ofta kommentarerna från kvinnor i hennes egen ålder eller äldre.
– I min ålder ska man inte ha på sig för korta kjolar, visa för mycket hud, helst ha page eller en kortare frisyr för långt hår hör ungdomen till, skriver Laila.

Inlägget avslutas med en markering och uppmaning från Laila.
– Jag kan också svära, peka finger, ha korta kjolar, urringade toppar, dansa på borden och ha långt hår. Jag kommer fortsätta med detta då det är jag, oftast så sker allt detta med ett skratt och glimten i ögat och fattar man inte det så är det ingen idé att följa mig, avslutar hon.

Foto: TT/ Instagram

Mer innehåll från MåBra

Laila Bagge nära att gå in i väggen: “Kroppen har lagt av och sagt ifrån”

Allt om nya realityserien – ”Svenska powerkvinnor”

Dela på: